Verzamelplaatsen voor afvalcontainers in Zandberg-Oost

Vanaf 4 april gaat de gemeente verzamelplaatsen voor afvalcontainers in de wijk Zandberg-Oost aanleggen. Het is de bedoeling dat je hier voortaan je afvalcontainers plaatst om te laten legen. Dit kan vanaf 1 mei.

Verzamelplaatsen

Een verzamelplaats herken je aan een stoeptegel met containersymbool. Zet hier altijd je afvalcontainers met gesloten deksel, in rijen, en met het handvat en de wielen naar de straatzijde. Houd de verzamelplaatsen voor voetgangers, rolstoelers en de vuilniswagen veilig en bereikbaar.

Aanbieden afvalcontainers

Je mag de afvalcontainers of afvalzakken buiten zetten vanaf 21.00 uur op de avond vóór de ophaaldag. Vanaf 7.00 uur beginnen de medewerkers van Afvalservice met ledigen. Zet daarom je afvalcontainers op tijd op de verzamelplaats. Plaats je containers na het ledigen zo snel mogelijk, maar voor 21.00 uur, op je eigen terrein. Zo ontstaat er geen overlast.

Veilig en beter voor het milieu

Tot en met 2017 gaat de gemeente in fases verzamelplaatsen aanleggen. Verzamelplaatsen maken het ophalen van afval veiliger en beter voor het milieu. De vuilniswagen komt niet meer in iedere straat, rijdt minder achteruit en hoeft minder vaak te stoppen en op te trekken.

Fotograaf: 
Perry Roovers