Verzamelplaatsen voor afvalcontainers in Zandberg-west

In de wijk Zandberg-west worden vanaf 19 september 2016 verzamelplaatsen voor afvalcontainers aangelegd. Het is de bedoeling dat de afvalcontainers vanaf 4 oktober 2016 op deze verzamelplaats worden gezet om ze te laten legen.

Verzamelplaatsen

Je herkent de verzamelplaatsen aan een stoeptegel met een containersymbool. Zet je afvalcontainers of afvalzakken altijd bij deze tegel met gesloten deksel, in rijen, met het handvat en de wielen naar de straatzijde. Houd de aanbiedplaats netjes en veilig toegankelijk. Dan kunnen voetgangers en rolstoelers er nog langs en kan de vuilniswagen er makkelijk bij. Je mag de afvalcontainer(s) of afvalzak(ken) op de avond vóór de ophaaldag vanaf 21.00 uur buiten zetten. Vanaf 7.00 uur beginnen de medewerkers van Afvalservice met het leegmaken. Zorg daarom dat je afvalcontainer(s) op tijd op de verzamelplaats staan. Alleen daar worden ze geleegd. Wilt je uw container na het leegmaken zo snel mogelijk, uiterlijk om 21.00 uur op diezelfde dag, weer op uw eigen terrein zetten, zodat er geen overlast ontstaat.

Veilig en beter voor het milieu

Verzamelplaatsen maken het ophalen van afval veiliger voor u en voor de medewerkers van Afvalservice. De vuilniswagen hoeft niet meer alle straten in te rijden, minder achteruit te rijden en minder vaak te stoppen en op te trekken. Dit betekent minder uitlaatgassen en dat is weer beter voor het milieu. Tot en met 2017 legt de gemeente overal in Breda in fasen verzamelplaatsen aan.

Fotograaf: 
Perry Roovers