Kinderen met en zonder beperking sporten samen in Jeugdland

Namens het bestuur van het Breda Gelijk nodigen wij u uit voor de Sportief Tour 2019 die wordt gehouden op dinsdag 26 maart in Jeugdland in Ulvenhout. De Sportief Tour is een sportieve ochtend, waarbij jongeren met en zonder beperking samen sporten. Het doel van de middag is het bevorderen van de integratie van mensen met een beperking in de samenleving door middel van sport en spel. De bijdragen van sponsors en de inzet van vele vrijwilligers maken de Sportief Tour ieder jaar weer mogelijk.

Leerlingen van Het Kasteel (kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of langdurige ziekte) gaan sporten met leerlingen van Koninklijke Visio (kinderen met een visuele en motorische en/of verstandelijke beperking) en met leerlingen van een reguliere basisschool. Dit jaar zijn de leerlingen van groep 8 van NBS Boeimeer te Breda gevraagd mee te doen. Jongeren van het Grote Broer/ Grote Zus project assisteren bij sport en spel.

Ook sporten leerlingen van het Brederocollege mee, speciaal onderwijs voor de middelbare school. Zij worden ingezet als begeleiders van een team. De leerlingen van NBS Boeimeer en het Brederocollege krijgen op school vooraf een les over beperkingen zodat zij zich er meer bewust van zijn wat dit in het dagelijkse leven betekent.

De leerlingen van de diverse scholen arriveren rond 10.00 uur. In vijf, gemengde teams gaan ze samen sportief aan de slag. Er worden diverse sport- en spelonderdelen afgewerkt zoals rolstoelhockey, doelschieten en de Sportsjumper. Tussendoor krijgen de deelnemers een lunch aangeboden.

Adres: Sportcomplex Jeugdland Ulvenhout, Jeugdland 1, 4851 AT Breda
Tijd: 10.00 – 13.30 uur. Voor een voorproefje zie: https://goo.gl/VDtjfK

Fotograaf: 
Perry Roovers