Integrale verkeerscontrole in Teteringen

Teteringen - Afgelopen week heeft de politie samen met een aantal partners een verkeerscontrole gehouden op het Willem Alexanderplein in Teteringen. In totaal zijn er 80 voertuigen gecontroleerd, waarbij er 28 keer een proces verbaal is opgemaakt. Ook is er 1 persoon aangehouden en is er een grote hoeveelheid lachgas in beslag genomen. De controle had als primaire doel het tegengaan van banditisme en ondermijning, het aanpakken van criminele doelgroepen en het vergroten van de verkeersveiligheid.

Motoragenten werden bij deze controle ondersteund door twee ANPR camera’s die kentekens van passerende voertuigen scanden. De camera’s registreren de kentekens en checken deze rechtstreeks in de politiesystemen waarna ze door motoragenten naar de controleplaats worden begeleid. Ook reden zij rondom de Oosterhoutseweg om voertuigen naar de controleplaats te brengen.

Belastingdienst
Naast de politie waren ook het RDW, de Belastingdienst en diverse specialisten van de politie aanwezig bij deze controle. De Belastingdienst heeft 25 keer beslag gelegd op auto’s waarvan er 13 voertuigen zijn afgevoerd. In totaal is er € 14.966 rechtstreeks aan verschuldigde belasting betaald. Ook is er € 12.000 aan verschuldigde motorrijtuigenbelasting en bpm afgerekend.

Fotograaf: 
Perry Roovers