Inloopbijeenkomst over Hoeveneind in Teteringen

Voor een betere verkeersituatie in Hoeveneind gaat de gemeente maatregelen nemen en daarnaast het nodige onderhoud verrichten. Op dinsdag 2 april is er een inloopbijeenkomst in buurthuis ‘t Web, Zuringveld 1 van 18.30 tot 20.00 uur. Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de maatregelen en het onderhoud en is er mogelijkheid tot vragen stellen. Het werk start in mei 2019 en gebeurt in fases met tussenpauzes. In juli 2019 zijn de werkzaamheden afgerond.

Werkzaamheden Hoeveneind
Het onderhoud aan de weg en de verkeersmaatregelen vinden plaats tussen het kruispunt met de Mortelweg en het kruispunt met de Bergsebaan.

Er komt nieuwe belijning aan de zijkanten van de rijbaan.
Er komt een asfaltdrempel bij de overgang binnen en buiten de bebouwde kom.
In de buitenbocht tussen Hoeveneind 25 en 31 komen 4 nieuwe lantaarnpalen (er staan nu 3 lantaarnpalen die verwijderd worden) ook komen hier reflectoren op de belijning aan de zijkanten.
De kruispunten met de Stidstraat en met de Bolderstraat worden gelijkwaardig met een verhoogd asfaltplateau.
De 3 kruispunten tussen de Bolderstraat en Bergsebaan worden gelijkwaardig zonder een verhoogd asfaltplateau.
Langs de rijbaan worden (verzakte) goten hersteld.
Waar mogelijk komt langs de rijbaan (nieuwe) bermversteviging.
Het werk gebeurt in fases om de overlast te beperken en voor de bereikbaarheid. Tijdens de inloopbijeenkomst is er meer bekend over de bereikbaarheid.

Kruispunt Hoeveneind - Bergsebaan
De gemeente Oosterhout voert de werkzaamheden bij het kruispunt Hoeveneind met de Bergsebaan uit. Er komt hier een kleiner kruispunt met een verhoogd plateau. Dit werk start na de zomervakantie 2019. Dan pakt gemeente Oosterhout ook het werk aan de Bergsebaan op.

Fotograaf: 
Perry Roovers