Winnaar docent Duits 2019 werkt mogelijk in Breda!

Manuela Keeris staat namens Scala vmbo uit Teteringen in de finale van de verkiezing van docent Duits van het jaar van Nederland. De geboren en getogen Duitse vertelt uit ervaringen hoe het is om een andere taal te leren. Ze leert de leerlingen om Duits te spreken via verschillende werkvormen, spelletjes, projecten en vooral in samenwerking met verschillende vakken op school. ‘Dit is precies wat ik graag doe!’

“Ongeveer 20 jaar geleden heb ik mijn familie en vrienden in Duitsland achter gelaten en ben ik naar Nederland verhuisd. Ik vind het heerlijk om mijn leerlingen te vertellen wat ik zelf zo moeilijk en soms ook grappig vond bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. Duits leren spreken met verschillende werkvormen, spelletjes, projecten en vooral in samenwerking met verschillende vakken op school, dat is precies wat ik graag doe. Een keer per jaar hebben we een Duitse modeshow waarbij circa 80 leerlingen van onze vmbo-school voor groot publiek in het Duits presenteren. De kledingontwerpen rond een maatschappelijk onderwerp komen van onze examenleerlingen van het profiel Kunst & Vormgeving. Mijn uitdaging vind ik dan ook in het ‘Met en van elkaar leren’ en dat elke dag weer!”

Stem uitbrengen
Iedereen kan zijn stem uit brengen tot en met 28 februari 2019. Bekijk alle genomineerden docenten, de les ideeën en breng je stem uit op Manuela Keeris!
http://bit.ly/StemOpDocentVanHetJaarDuits