Officiële opening Elisabeth Centrum

Vandaag om 15.00 uur opende Burgemeester Van der Velden het nieuwbouwcomplex van Stichting Elisabeth aan de Leuvenaarstraat in Breda. Het was een extra feestelijke dag, omdat niet alleen het nieuwbouwproject na tien jaar succesvol is afgerond, maar ook omdat Elisabeth op 19 april 194 jaar bestaat!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden kwamen verschillende sprekers aan het woord, waaronder de architect van het gebouw, de heer Eijsbouts. Hij overhandigde namens de bouwers en adviesbureaus een speciaal in de stijl van het complex vormgegeven volière. De Bredase Burgemeester van der Velden verrichten samen met een drietal cliënten een bijzondere openingshandeling.

Ook cliënten van de andere Elisabeth locaties konden meegenieten, de opening werdt live uitgezonden via Elisabeth TV. Na de opening van het gebouw vondt er een receptie plaats voor iedereen die werkt, woont of verblijft in Elisabeth Centrum of iets heeft bijgedragen aan de nieuwbouw.

Voorafgaand aan deze dag, op donderdag 18 april, was er een openingsfeest voor de cliënten. Het feest begon om 14.00 uur met optredens van authentieke Nederlandse artiesten als Anneke Gronloh en Imca Marina. In de loop van de middag werdt er een bijzonder cadeau in de vorm van een wensboom onthuld. Deze boom is geschonken door Rotary Breda West en ontworpen door kunstenares Yvonne Né. De dag eindigde met straattheater op de Elisabeth boulevard, waar de feestgangers ook versnaperingen konden krijgen bij verschillende eetkraampjes.

Fotograaf: 
Piet Pas