Politie vraagt hulp bij aanpak auto-inbraken

Zevenbergen, Fijnaart, Klundert - De afgelopen maanden zijn er opvallend veel auto’s opengebroken. De recherche is een onderzoek gestart maar we vragen ook de hulp in van de inwoners.

Vanaf oktober 2019 is er een sterke stijging te zien van het aantal auto’s die opengebroken wordt. Naar aanleiding daarvan is er een onderzoek gestart. De feiten die we nu weten op een rij.

Het gaat dan vooral om Zevenbergen, Klundert en Fijnaart. Vaak tussen 00.00 uur en 05.00 uur. De buit bedraagt in de meest gevallen airbags, buitenspiegels en ingebouwde navigatiesystemen. En slachtoffer zijn vooral de merken BMW, VW, Audi, Skoda en Mercedes. Opvallend is dat er bij het openbreken van de auto’s geen schade gemaakt wordt. Mogelijk hebben ze een algemene sleutel om de auto’s te openen.

Oproep om hulp
De politie houdt de drie gemeentes nauw in de gaten. Er wordt extra gesurveilleerd en verdachte auto’s of personen worden gecontroleerd. Maar we vragen ook de inwoners van deze drie plaatsen om goed op te letten. Ziet u iets verdachts, een auto of een bromfiets die rondrijdt. Mensen die ’s-nachts door de straat lopen en die u niet kent, bel dan direct 112. Heeft u informatie die u met ons wilt delen dan kan dat via:
- via de banner onder dit bericht of
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Fotograaf: 
Perry Roovers