Damhert zorgt voor gevaarlijke situaties op snelweg

Afgelopen nacht hebben wij meerdere meldingen gekregen van een Damhert wat voor gevaarlijke situaties op de snelweg zorgde. Het beest heeft voor meerdere gevaarlijke situaties gezorgd op onder andere de Rijksweg A58, waarbij automobilisten nog maar net uit konden wijken voor het hert.

Omdat ook wij het Damhert niet gevangen kregen is hij bij de eerste keer aantreffen door ons over de geluidswal het bos ingedreven. Wij hebben na het aantreffen van het hert contact gehad met Staatsbosbeheer. De jachtopzichter vertelde ons dat het hert de afgelopen dagen ook in Hoeven, Prinsenbeek en Etten-Leur voor gevaarlijke situaties heeft gezorgd.

Enkele minuten later, nadat wij het hert het bos hebben ingedreven kregen wij nogmaals de melding van een hert, nu op de weg richting Wijk Grauwe Polder Etten Leur. Na een zoektocht in de wijk aldaar, volgde snel een nieuwe melding van een automobilist die het hert bijna had aangereden ter hoogte van de Rode Poort. Direct hier op volgend kregen wij de melding van een groot agressief hert op de Spoorlaan te Etten-Leur.

Ter hoogte van het spoor aan de Spoorlaan troffen wij het hert na een zoektocht van twee uur aan. Helaas, gezien de gevaarlijke situaties die het hert al enkele dagen achter elkaar veroorzaakt is door staatsbosbeheer besloten het hert af te schieten.

Fotograaf: 
Perry Roovers