Gratis glasvezelaansluiting Prinsenbeek

Aansluiting voor 5000 woningen en bedrijven op glasvezel in en rond het centrum van Prinsenbeek.

Gemeente Breda wil zo mogelijk de komende jaren de hele gemeente voorzien van een glasvezel-netwerk. Om deze ambitie te realiseren is de gemeente voor Prinsenbeek een samenwerkings-overeenkomst aangegaan met Citius Fiber. Citius Fiber gaat voor bijna 5000 woningen en bedrijven in en rond het centrum van Prinsenbeek een gratis glasvezelaansluiting realiseren.

Website Gratisglasvezelaansluiting.nl
Op de website Gratisglasvezelaansluiting.nl(externe link) kunnen bewoners en ondernemers zien of hun adres in aanmerking komt voor een gratis glasvezelaansluiting. Zij ontvangen hierover ook een dezer dagen een informatiepakket van Citius Fiber met een persoonlijke inlogcode en een wachtwoord waarmee ze zich kunnen aanmelden.
Aanmelding en aansluitingen verplichten tot niets. Men heeft zelf de keuze om een abonnement te kiezen bij één van de providers. Rond het moment van aansluiten ontvangt men informatie over de beschikbare providers en abonnementen.

Werkzaamheden
Glasvezel wordt straat voor straat aangelegd. BAM Infra Telecom zorgt voor de aanleg in opdracht van Citius Fiber. Het werk per straat duurt enkele dagen. Meestal bestaat het werk uit het graven van een smalle sleuf in het trottoir, het inbrengen van de kabel en het weer goed aanbrengen van de grond en straatwerk. Daarna gaat er in overleg met de bewoner/ondernemer een kabel richting het pand. Hier is de afspraak om naar tevredenheid ook het grond- en straatwerk goed af te werken. Enkele dagen voordat er bij in de straat gestart wordt met graven, ontvangen bewoners/ondernemers hierover bericht van de aannemer.

Meer info:
https://www.breda.nl/gratis-glasvezelaansluiting-prinsenbeek

Fotograaf: 
Perry Roovers