Musikantentreffen met Die Lageländer en Die Nuhnemucke (D)

Zaterdag 6 april organiseert die Lageländer een duoconcert met Die Nuhnemucke uit Duitsland onder de titel Musikantentreffen. Het concert wordt georganiseerd in restaurant-zaal ’t Hert, Valdijk 2 in Prinsenbeek. Die Lageländer speelt van 19.00 uur tot 20.00 uur en de muzikanten van Nuhnemucke verzorgen een concert van 20.30 uur tot 22.30 uur. De entree is € 5,00.

Die Nuhnemucke
Die Nuhnemucke uit Duitsland is in het weekend van 6 en 7 april te gast bij Blaskapelle Fresia uit Schaijk. De kapel treedt op 7 april op tijdens het 7e Fresia blaasmuziekfestival. Toen een oproep werd gedaan om Nuhnemucke een extra optreden te laten verzorgen, greep die Lageländer de kans om een bijzondere avond te verzorgen met dit prachtige amateurorkest uit Duitsland. Want dat is het. Onlangs traden ze nog op in het voorprogramma van de Duitse kapel Holger Muck, een toonaangevend Egerländerorkest in Duitsland. En dat al in hun nog maar prille bestaan vanaf 2015. Nuhnemucke staat onder leiding van Jürgen Grimmig.

Die Lageländer
Die Lageländer uit Prinsenbeek is al heel wat jaren langer actief op de bühne. Al in 1966 begonnen de muzikanten van deze kapel egerländermuziek te spelen. Oorspronkelijk muzikanten van de harmonie Amor Musae. Tegenwoordig komen de muzikanten uit de hele regio rondom Prinsenbeek en is het repertoire een mix van Böhmische en Mährische muziek. De kapel treedt vooral op in de eigen regio, maar schuwt uitstapjes verder het land in ook niet. Vooral het jaarlijks traditionele oudjaarsconcert is altijd een sfeervol muzikaal gebeuren. Die Lageländer heeft ook met succes diverse muziekreizen gemaakt naar Oostenrijk. De kapel staat sinds 2018 onder leiding van Antoon Brenders en is recentelijk uitgebreid met een zangduo.

https://lagelander.nl/