Jongens aangehouden voor drugsbezit

Prinsenbeek - Agenten hebben woensdagmiddag 22 augustus aan de Strijpenseweg rond 13.30 uur twee jongens opgepakt voor drugsbezit. Het gaat om een jongen van 18 uit Zwijndrecht en een jongen van 17 uit Dordrecht.

Een motoragent hield het duo, dat op een scooter reed, staande toen hij ze vanuit de richting Etten-Leur met hoge snelheid aan zag komen rijden. De bestuurder bleek geen kentekenbewijs op zak te hebben. Na onderzoek bleek het snorfietskenteken niet op de scooter thuis te horen. Er werd, in overleg met een andere agent die ter plaatse was gekomen, besloten de scooter in beslag te nemen voor verder onderzoek. De 18-jarige eigenaar kreeg nog de gelegenheid om spullen uit de tweewieler te halen.

Zakjes
De twee jongens haalden vervolgens een paar zakjes uit het opbergvak van de scooter. Omdat de agenten vermoedden dat het zakjes met drugs waren grepen ze in. Ze moesten de zakjes terug leggen en de twee verdachten werden uit elkaar gehaald. De agenten namen de plastic gripzakjes in beslag en de twee jongens zijn aangehouden voor verder onderzoek. Ze zijn na verhoor weer vrijgelaten met een proces-verbaal op zak. De drugs (cocaïne en hasj) zijn in beslag genomen.

Fotograaf: 
Perry Roovers