Home Movie Day Breda

Het programma van Home Movie Day 2019 is rond. Het evenement, georganiseerd door de Stichting Cultuur in Princenhage, speelt zich af in 2 zalen van De Dobbelsteen. De Plataanzaal is gereserveerd voor bezoekers die eigen 8 mm-films meebrengen om te vertonen. Dit kan doorlopend van 10.00 tot 13.00 uur. Het programma in de grote Lindenzaal bestaat uit 3 blokken. Van 10.00 tot 11.00 uur worden 8 mm-films vertoond die ooit in en om Princenhage gemaakt zijn, zoals een intocht van Sinterklaas eind jaren '60 van de vorige eeuw.

Van 11.00 tot 12.00 uur verzorgt de amateurvideoclub De Baronie het programma met films uit eigen gelederen. Van 12.00 tot 13.00 uur worden 2 films vertoond, afkomstig van de Beeldbank van het Stadsarchief Breda. In de Lindenzaal zijn met een stand ook aanwezig Van Eck Video Services uit Tilburg en Filmkapitaal uit Bavel. Wie thuis nog ergens een projector of filmviewer heeft staan en wil weten of hij nog werkt en/of wil laten repareren, kan dat apparaat meenemen en bij Van Eck laten inspecteren. Filmkapitaal komt demonstreren hoe het digitaliseren van 8- en 16 mm-film in zijn werk gaat. Bij beide firma's kunnen bezoekers informatie krijgen over kosten om een film vakkundig te laten digitaliseren. De entrée is gratis, maar bij de ingang staat een bus voor een vrijwillige bijdrage, want de culturele subsidiepot is erg schraal geworden.

Home Movie Day is een wereldwijd evenement; het is een eerbetoon aan de amateurfilm en amateurfilmer. In De Dobbelsteen vullen we dat allereerst in met het projecteren van (super)8- films op de oude manier!!

Heb je zelf nog filmpjes in huis, breng ze mee. Voor vragen en nadere informatie: jmbouwmans@ziggo.nl of tel. 076 5226888.

Zaterdag van 10:00 - 13:00 uur
De Dobbelsteen Coöperatie
Doelen 36, 4813GR Breda