Herinrichting Haagsemarkt Princenhage

Eind april start de aannemer met de herinrichting van de Haagsemarkt in Princenhage. Het plein (Haagsemarkt) en de Haagweg/Liesbosstraat worden als eerste aangepakt. Dit werk begint 29 april en duurt ongeveer 4 weken. Vervolgens wordt de aansluiting van de nieuwe situatie op de Doelenstraat/Dreef gemaakt. Dit duurt ongeveer 2 weken. De aannemer maakt in het weekend van 26 mei ruimte voor de 28e Vrijmarkt Princenhage.

Wens vanuit Breda Begroot
Bewoners en ondernemers hadden een breed gedragen wens om het plein gedeeltelijk opnieuw in te richten. In het Breda Begroot proces is via de dorpsraad de werkgroep Centrum Princenhage opgericht. De bedoeling van de werkgroep was om het mogelijk te maken het plein voor meerdere doelen te gebruiken en zo meer bezoekers te trekken. Samen met een extern bureau heeft de werkgroep de wensen uitgewerkt, als onderdeel van een over-all visie 'Centrum Princenhage'.

Op basis van het schetsontwerp van de Haagsemarkt bleek dat een groot deel van het gewenste ontwerp gerealiseerd kan worden met bestaande materialen. De gemeente heeft samen met de werkgroep het schetsontwerp verder uitgewerkt tot het definitieve ontwerp.

Fotograaf: 
Perry Roovers