Eigenaar bestelauto verjaagt dieven

De eigenaar van een Ford Transit heeft donderdagavond 23 oktober 22.35 rond 22.35 uur in de wijk IJpelaar twee mannen betrapt die bezig waren om zijn voertuig te stelen. Een van de dieven trapte hem tegen het hoofd. Het duo stapte snel in een grijze Volkswagen Polo bestuurd door een handlanger, waarna die hard wegreed.

De aangever werd rond 22.30 uur wakker van een harde knal. Hij zag een man in de brandgang van de Zorgvlietstraat staan. Hij kleedde zich snel aan om te kijken. Hij liep naar buiten en zag de man nog steeds staan. Hij zag ook dat de het linkerportier van zijn bestelauto, die achter zijn woning geparkeerd stond, een stukje open stond. Hij liep er naar toe en zag dat er een hem onbekende man achter het stuur zat. Hij pakte de dief vast en trok hem uit de bus. Meteen hoorde hij een auto aankomen. Hij zag dat een grijze VW-Polo stopte. De man die bij de brandgang gestaan had, liep naar de auto eigenaar toe en trapte hem in het gezicht. Hierna liepen beide mannen naar de Polo en stapten in, waarna de bestuurder hard wegreed.

Signalement
Het slachtoffer heeft een verwonding aan zijn hoofd opgelopen. De twee mannen die in de VW Polo stapten, hadden volgens de aangever een getint uiterlijk, de man in de brandgang was circa 18-25 jaar en droeg een donkere jas met capuchon, de man in zijn auto had gemillimeterd haar, hij droeg een donkergroen vest. In de bestelauto werd een schroevendraaier aangetroffen. Deze wordt op sporen onderzocht. Het contactslot was beschadigd.

Fotograaf: 
Perry Roovers