Centrale aanbiedplaatsen voor afvalcontainers in IJpelaar-zuid

In de wijk IJpelaar-zuid worden, vanaf 19 juli, centrale aanbiedplaatsen voor afvalcontainer(s) aangelegd. Het is de bedoeling dat de afvalcontainers vanaf 19 augustus op deze centrale aanbiedplaats worden geplaatst om ze te laten legen.

Centrale aanbiedplaatsen

Je herkent de centrale aanbiedplaatsen aan een stoeptegel met een containersymbool. Zet de afvalcontainers altijd bij deze tegel met gesloten deksel, in rijen, met het handvat en de wielen naar de straatzijde. Houd de aanbiedplaats netjes en veilig toegankelijk. Dan kunnen voetgangers en rolstoelers er nog langs en kan de vuilniswagen er makkelijk bij.

Je mag de afvalcontainer(s) op de avond vóór de ophaaldag vanaf 21.00 uur buiten zetten. Vanaf 7.00 uur ‘s ochtends beginnen de medewerkers van Afvalservice met het leegmaken. Zorg daarom dat je afvalcontainer(s) op tijd op de centrale aanbiedplaats staan. Alleen daar worden ze geleegd. Wil je de container na het leegmaken zo snel mogelijk, uiterlijk om 21.00 uur op diezelfde dag, weer op uw eigen terrein zetten, zodat er geen overlast ontstaat.

Veilig en beter voor het milieu

Centrale aanbiedplaatsen maken het ophalen van afval veiliger voor u en voor de medewerkers van Afvalservice. De vuilniswagen hoeft niet meer alle straten in te rijden, minder achteruit te rijden en minder vaak te stoppen en op te trekken. Dit betekent minder uitlaatgassen en dat is weer beter voor het milieu. Tot en met 2017 legt de gemeente overal in Breda in fasen centrale aanbiedplaatsen aan.

Fotograaf: 
Perry Roovers