Vervanging riool Planciusplein

Op 14 oktober start de gemeente het het vervangen van het riool en het aanpassen van de inrichting van het Planciusplein (westzijde). Het werk begint bij het kruispunt Bontekoestraat en loopt door naar kruispunt Willem Barendszstraat. Afhankelijk van het weer is het werk februari 2020 klaar.

Het verouderde riool in Planciusplein wordt vervangen door een nieuw rioolstelsel. Hierna wordt de straat opnieuw ingericht. Het werk bestaat uit:

Het opnieuw bestraten van de rijbaan, de parkeerplaatsen en de trottoirs.
Het langsparkeren voor het appartementencomplex Planciusplein huisnummer 2 tot en met 20C wordt aangepast naar haaksparkeren.
Nieuwe bomen (Acer rubrum ‘Scanlon’) bij de parkeerplaatsen.
2 verkeersdrempels aanbrengen in de rijbaan.
Aanpassen en deels vernieuwen van de straatverlichting, passend bij de nieuwe inrichting.

Bereikbaarheid
Vanaf 14 oktober 7.00 uur is het Planciusplein tussen kruispunt Bontekoestraat en kruispunt Willem Barendszstraat voor alle verkeer afgesloten. De kruispunten zelf blijven open voor doorgaand verkeer. Tijdens het werk blijven woningen en het appartementencomplex te voet, met de fiets en voor de hulpdiensten bereikbaar. Ook de ondergrondse afvalcontainers blijven bereikbaar.

Parkeren
Vanaf zondagavonden 13 oktober niet parkeren op de parkeerplaatsen in Planciusplein bij huisnummer 2 tot en met 20 C, tegenover het appartementencomplex. Vanaf maandag 14 oktober is er een werkvak dat steeds verder opschuift naar kruispunt Willem Barendszstraat. In het werkvak kunt u niet parkeren. Het verzoek is elders in de omliggende straten of aan de overzijde van het Planciusplein te parkeren.

Fotograaf: 
Perry Roovers