Inbreker aangehouden met hulp van alerte buurtbewoners

Breda - Inwoners uit de wijk Heusdenhout reageerden alert waardoor agenten een 20-jarige Bredanaar aanhielden voor inbraak.

Zaterdagmiddag 15 augustus werd rond 15.00 uur een inbraakpoging gemeld aan de Grote Houw. Geen verdachte werd gevonden. Wel kon de bewoner een goed signalement geven van de verdachte. Enkele uren later werd op de Heusdenhoutsestraat ook een inbraakpoging gemeld. Een buurtbewoonster had de man verdacht rond zien lopen in een hofje en een foto van hem gemaakt. Het signalement van de eerste poging aan de Grote Houw en de man op de foto kwamen overeen. Maar ook hier vond de politie de man niet.

Nadat de agenten waren vertrokken meldde de vrouw een tweede keer dat de man bij de Heusdenhoutsestraat was. Nu was er een tweede verdachte erbij. Twee agenten zagen de verdachten lopen. Zij probeerden weg te rennen in de richting van de Kapelstraat. De agenten zetten een achtervolging in. In een brandgang van de Gastakker hebben ze één van de verdachten aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor in het cellencomplex aan de Mijkenbroek. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Fotograaf: 
Piet Pas