Controles op de Haagweg

Breda - De afgelopen tijd heeft de politie enkele gerichte controles uitgevoerd op een gedeelte van de Haagweg. Dit naar aanleiding van overlastmeldingen van de bewoners en bedrijven.

Vrijdagavond 19 juni 2015 heeft de politie een gerichte controle uitgevoerd op een gedeelte van de Haagweg tussen de Tramsingel en de Ettensebaan. De bewoners en bedrijven in dat stuk klagen al geruime tijd over overlast. Met zes agenten is dit gebied gecontroleerd waaronder wijkagenten, bikers, vrijwilligers en motorrijders. Daarbij zijn negen bekeuringen uitgeschreven voor het foutief parkeren. Tientallen voertuigen zijn gecontroleerd. Op het Doctor Jan Ingen Houszplein geldt een alcoholverbod. Daar is voor de laatste maal waarschuwend opgetreden. Vanaf nu zal daar door de politie en toezichthouders van de gemeente bekeuringen worden uitgeschreven.

Eerdere controle
Dinsdag 16 juni is dit gebied ook gecontroleerd door de politie. Er is toen met name gecontroleerd op overlast bij een coffeeshop aldaar. Ook zijn er veel voertuigen aan een controle onderworpen waarbij in één auto meer dan negen kilo hennep werd aangetroffen. De bestuurder is toen aangehouden. En we troffen enkele dames aan die voorwerpen bij zich hadden dat gebruikt wordt voor het knippen van henneptoppen. Ook deze drie dames zijn toen aangehouden.

Toekomst
De politie zal op onverwachte tijden gerichte controles uitvoeren op dit gedeelte van de Haagweg om op deze manier een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de overlast. Daarnaast is het van belang dat de verschillende partners hierin goed samenwerken om de totale overlast terug te dringen.

Fotograaf: 
Perry Roovers