Haal je Lolbroeken en Grapjassen van zolder

Haal je Lolbroeken en Grapjassen van zolder en doe mee aan de Broeketocht!

De Broeketocht beleeft dit jaar alweer haar derde editie. Het is dé carnavalsoptocht in de Blauwe Kei en het Ginneken. Doe je ook mee aan deze heerlijk gezellige optocht? HIeronder lees je meer over hoe je je kunt inschrijven en andere praktische zaken.

Motto van 2020
Het maakt niet uit in wat voor je creatie je mee doet, ons gezegde is ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Het motto van de Broeketocht 2020 is:

Trekte of Draojde?

In welke categorie doe jij mee?
Je kunt deelnemen in de volgende categorieën:
Individuelen en Paren, Groepen en Wagens en Kinderen.

Inschrijven
Inschrijven voor de optocht kan op vrijdag 21 februari 2020 tussen 20.30 en 21.30 uur in het Gemeenschapshuis Erasmus aan de Erasmusweg. Aansluitend is er het Bouwersbal.
Eventueel kun je vooraf al inschrijven via http://www.deblauwekei.nl/

De wagenbouwers van afgelopen jaar hebben al toegezegd om ook dit jaar weer met de optocht mee te rijden. Daar zijn we blij mee, en we hopen dat er nog veel meer deelnemers volgen. Ben jij er één van?

Tijden en route
De optocht is op zaterdag 22 februari 2020, vertrek om 13.11 uur (elf over één) aan de Erasmusweg.

Route: Opstellen Erasmusweg, Lange Bedde, Noutenhof, Groene Woud, Viveslaan, Valkenierslaan, Valkeniersplein, Dillenburgstraat, Ginnekenweg, Ginnekenmarkt, Raadhuisstraat, Viandenlaan, Schoolakkerplein (ontbinding).

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is op de dag van de optocht om 16.30 uur in het Erasmushuis. Daar ontvangen de winnaars op feestelijke manier hun prijs uit handen van de Baron van het Ginneken, Baron Guillaume Martin de la Triomphe Eblouissant, Constructeur Fantique du Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernierre du Moment de Baronnenprijzen. De prins van de COVS (Scheidrechtersvereniging) reikt vervolgens ook een aantal andere belangrijke prijzen uit.

Haal je Lolbroeken en Grapjassen van zolder en doe mee aan de Broeketocht!