Het Groot Ginnekens Carnavalsontbijt 2019, wees erbij!

De gezelligste! Op zondag 3 maart organiseert SGC ’t Lestogenblik haar jaarlijkse unieke carnavalsontbijt. Wees welkom, Ginnekenaren en Ginnekenezen! We zijn vereerd dat we iedereen mogen uitnodigen voor dit bijzondere ontbijt. Oók alle carnavalsvierders uit het Kielegat en verre omstreken zijn van harte welkom.

Rond de klok van 10.22 uur opent onze eigen hoogheid, Baron Jean-Pierre, Théodore, Vigoureux Ancien-Combattant Nobiliaire et Grand Amateur de la Cyclisme à la Bière le Dernièrre du Moment
het carnavalsontbijt, natuurlijk samen met zijn twee hofdames.

Speciale genodigden
Vanzelfsprekend schuiven ook speciaal genodigde gasten aan: De hoogheden uit ut Kielegat, Giegeldonk en ’t Aogje. Samen met een aantal kapellen zitten zij graag bij u en ons aan tafel. Hopelijk mogen wij ook burgemeester Depla weer ontmoeten aan de ontbijtdis.

Kaarten kun je per plekke kopen
Voor € 4,00 kun je al aanschuiven aan de ontbijttafels. Smul van broodjes ham, kaas, roerei, gebakken spek, zoetwaren, koffie en thee en overheerlijke Schrobbelaer.

Graftraditie en de pomp
Traditiegetrouw staan de hoogheden na het ontbijt even stil bij het graf van oud-prins Driekus. Deze oud-prins van ut Kielegat sloot zijn carnaval niet af in de binnenstad, maar liet zich samen met de Baron van die tijd ‘begraven’ op de Ginnekenmarkt.

Vervolgens wordt de pomp drooggelegd en schenkt de Ginnekense pomp geen water meer, maar enkel bier.