Woninginbrekers betrapt en aangehouden

Dorst - De politie hield zaterdagavond 30 maart twee mannen, een 37-jarige Roemeen en een 23-jarige Italiaan, op heterdaad aan op verdenking van poging tot woninginbraak bij twee woningen aan De Elzent. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Rond 22.45 uur zag een getuige een auto met verdoofde verlichting de straat inrijden. Toen hij de twee inzittenden met capuchons over het hoofd naar een woning zag lopen, werd de politie gealarmeerd. Toen de politie in de straat reed, stond er een man bij de voordeur van een woning met inbrekersgereedschap in zijn handen. Hij werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verstopt
Omdat er sprake was van twee personen, bleven de agenten zoeken naar een tweede verdachte. Hierbij zocht ook een politiehond mee. Een half uur later werd de andere verdachte aangehouden in de tuin van een woning aan De Wildert. Ook hij werd in de handboeien gezet en overgebracht naar het politiebureau. Het inbrekersgereedschap en de auto zijn in beslaggenomen voor verder onderzoek. Bij beide woningen werden braaksporen aangetroffen.

Fotograaf: 
Perry Roovers