Vervolg aanpak openbare ruimte Linie

De openbare ruimte in Linie wordt in 2019 verder aangepakt. Het gaat om het gebied binnen de Copernicusstraat, de Galileïstraat, de Buys Ballotstraat en de Keplerstraat. Dit zijn de zogenaamde stempels. De uitvoering is vertraagd door aan te leggen leidingen voor onder meer stadsverwarming en hemelwater afvoer in Linie. Tot begin 2018 hebben bewoners samen met Gemeente Breda en het ontwerpbureau Urban Synergy ontwerpen gemaakt voor de inrichting van de straten en de hofjes.

Aanvullend ondergronds werk
Een groot deel van de werkzaamheden voor Linie stempels 1 en 2 is klaar. Dit is het gebied binnen de Copernicusstraat, de Galileïstraat, de Buys Ballotstraat en de Wattstraat. Nu is er nieuwe informatie over leidingen voor onder meer stadsverwarming en een regenwater afvoerleiding om het overtollige richting de Hoge Vught af te voeren. Hiervoor is het nodig aanvullend ondergronds werk uit te voeren. Het streven is om te voorkomen dat straten 2 keer open gebroken moeten worden.

Vertraging
Zodra duidelijk is waar en wanneer de verschillende leidingen lopen binnen Linie, stemt de gemeente haar planning hierop af. Bewoners ontvangen in het voorjaar 2019 meer informatie.

Fotograaf: 
Perry Roovers