Wijkagente Breda geeft voorlichting aan ouderen

De wijkagent van Doornbos-Linie, Miriam van Meel, heeft donderdagmiddag in wijkcentrum Balieweide aan de Baliendijk in Breda een voorlichtingsbijeenkomst gehouden voor ouderen. De middag stond in het teken van babbeltrucs. De aanwezigen kregen aan de hand van korte toneelstukjes uitleg over de manieren waarop babbeltrucs uitgevoerd worden.

Ouderen vaker doelwit
Ouderen zijn vaker doelwit van babbeltrucs. Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor, onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.

Mensen oplichten
Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

Foto's;
http://brabantactueel.nl/algemeen-2/wijkagente-breda-geeft-voorlichting-...

Fotograaf: 
Tom van der Put