Man opgepakt voor roof van pakje shag

De politie heeft maandagmorgen een man aangehouden die een vrouw had lastig gevallen. Hij had ook haar shag meegenomen.

Op maandag 9 oktober 2017 om 02.15 uur kwam er een melding van de Doornboslaan dat er een vrouw om hulp riep. Ze bonsde op de ramen. Verschillende surveillance-eenheden spoedden zich die kant. Daar troffen ze een geëmotioneerde vrouw aan. Ze verklaarde dat ze op straat was lastig gevallen door een man. Hij had haar om een sigaret gevraagd. In eerste instantie wilde ze die wel aan hem geven en ging er een draaien voor hem. Maar hij rukte de shag uit haar handen en pakte haar vast. Ze voelde dat hij haar mee wilde trekken. Ze rukte zich los en rende weg. Ze bonsde op de ramen van woningen en riep om hulp.

Eerdere controle
Al eerder, op maandag 9 oktober 2017 om 00.30 uur, controleerde agenten een man op de Luikstraat. Een getuige had gemeld dat er een man over een muur was geklommen. De agenten troffen inderdaad een man aan. Hij had een flesje GHB in zijn zak en gaf ook aan dat gebruikt te hebben. Het flesje GHB is door de agenten in beslag genomen en de man mocht verder zijn weg vervolgen op zijn fiets.

Verdachte
Het slachtoffer, een 57-jarige vrouw uit Breda, gaf een signalement van de man. De agent herkende dat signalement als dat van de man die hij eerder die avond had gecontroleerd. Na een korte zoekslag door de wijk werd een 34-jarige inwoner uit Baarle-Nassau aangehouden verdacht van de straatroof. Hij reed op een fiets die mogelijk van diefstal afkomstig was. Bij het leegmaken van zijn zakken kwam het bewuste pakje shag boven. De verdachte is naar het bureau gebracht. De recherche onderzoekt de zaak.

Fotograaf: 
Perry Roovers