Nieuw magazine “Armoede in Breda”

Sporten in Breda heeft in samenwerking met diverse hulporganisaties uit Breda een magazine uitgebracht, waarvan vrijdag, op de internationale dag van de armoede, het eerste exemplaar is overhandigd aan wethouder Bob Bergkamp.

Sporten in Breda heeft als doelstelling dat alle kinderen t/m 18 jaar in Breda gratis kunnen sporten en is volop bezig om dit te realiseren. Er zijn hiervoor al contacten met OSHB en Jeugdsportfonds.

Vanuit deze gedachte is bij Susanne van Loo, vrijwilliger bij Sporten in Breda, het idee ontstaan om een magazine/tijdschrift uit te brengen over armoede in Breda in de ruimste zin van het woord.

Het eerste idee was een krant, vervolgens zou het een tijdschrift worden van ongeveer 24 pagina’s, uiteindelijk is het dit magazine geworden met maar liefst 38 pagina’s. En zelfs dit aantal pagina is niet genoeg om alles te vertellen wat wij, inwoners van Breda, willen vertellen.

Susanne heeft dak- en thuislozen gesproken, zogenoemde rijke armen ontmoet, vrijwilligers, enthousiastelingen en ga zo maar door.
Een eenmalige uitgave was te weinig om alle Bredanaars een stem te geven, we gaan dus door en zullen 4x per jaar met het blad uitkomen.

Met dit magazine willen wij
• Inwoners van Breda bewust maken dat “armoede” iedereen kan overkomen en geen keuze is, met deze bewustwording hopen wij bij te dragen aan o.a. het verminderen van de sociale armoede onder de mensen. “Armoede” kan iedereen overkomen en niemand hoeft zich hiervoor te schamen.
• De sociale betrokkenheid tussen de inwoners van Breda vergroten. Oordeel niet te snel over de mensen die je ontmoet. De kinderen van de buurvrouw hebben misschien niet voor niets oude kleren en een oude fiets, de tuin van de buurman is misschien niet zijn prioriteit en de dakloze? ..... zijn/haar verhaal ken je ook niet.
• Zorgen voor meer begrip voor elkaar. De hulpinstanties en de gemeente zijn gebonden aan regels en wetten, aan overleg en toestemming. Zij kunnen niet zo snel als een individu, bijvoorbeeld zoals ik, iets voor elkaar krijgen.
• Dat de Gemeente Breda en de instanties meer begrip krijgen voor de doelgroep. Het is niet eenvoudig om werk te vinden, niet iedere dak- of thuisloze is verslaafd en als hij/zij dat al is, dan nog..... hoe komt dat?
• Instanties meer begrip voor elkaar hebben, jullie zijn geen concurenten en hebben allemaal hetzelfde doel. Probeer samen te werken, naar elkaar door te verwijzen... jullie willen allemaal hetzelfde, mensen helpen en armoede bestrijden.

Met andere woorden: communiceer, begrijp, geen woorden maar daden.

Voor meer informatie:

Sporten in Breda/Armoede in Breda
Susanne van Loo
Postbus 7076
4800 GB Breda
KvK 581676153

www.armoedeinbreda.nl
https://www.facebook.com/armoede.in.nederland

e-mail: susanne@armoedeinbreda.nl
mobiel: 06 – 8318 0614

Fotograaf: 
Pieter de Waard