Het weer van Peer

Het weer voor zaterdag 17 oktober voor Breda en omstreken.

Ook in het weekend verandert weinig. Wolkenvelden en de zon wisselen elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog. Zondag maakt het hele land wel kans op een klein beetje regen, als een zwak front vanuit het noorden passeert. De wind draait naar een westelijke richting en neemt zondag iets toe. Het blijft 11 tot 13 graden. In de nachten wordt het onder de bewolking niet kouder dan tussen 4 en 7 graden, alleen als het even opklaart, kan het kwik wat lager uitkomen.

Na het weekend draait de wind naar het zuiden tot zuidwesten en stroomt heel geleidelijk wat zachtere lucht het land binnen. We houden te maken met veel bewolking, de zon laat zich vooral maandag ook nog wel even zien. Omdat storingen naderbij komen, nemen wel de regenkansen toe. Vooral als in de periode vanaf dinsdag enkele fronten in de omgeving van ons land terechtkomen, neemt de wind toe zijn de regenkansen af en toe aanzienlijk. De temperaturen gaan flink omhoog. Dinsdag al kan het tussen 13 en 16 graden worden, woensdag zijn temperaturen tussen 15 en 18 graden te verwachten.

Meerdaagse weersverwachting.
Voor later in de week is de temperatuurverwachting wat onzekerder, maar de kans is een stuk groter geworden dat het ook donderdag behoorlijk zacht blijft met temperaturen tussen 15 en 20 graden. Dan komt ook de zon er af en toe door. In de nacht naar vrijdag passeert een storing waarachter koelere lucht het land weer binnenstroomt.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers