Geen betaald parkeren in Generaal Maczekstraat

In Zandberg West, Zandberg Oost en Boeimeer Oost wordt op 1 december 2020 betaald parkeren ingevoerd.
De Generaal Maczekstraat maakt geen deel uit van deze maatregel. In deze straat komt geen betaald parkeren.

Betaald parkeren in Zandberg en omgeving
De Generaal Maczekstraat grenst aan de wijk Zandberg waar de gemeente betaald parkeren per 1 december invoert. Deze wijk heeft parkeerzonenummer 1314. Dit betekent het volgende:

-De tijden waarop betaald parkeren geldt, zijn in het hele gebied van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur.
-Het tarief voor betaald parkeren is € 1,50 per uur.
-De winkelstraten Wilhelminastraat en Ginnekenweg zijn inloopstraten en daar geldt ‘het eerste kwartier gratis parkeren’.
-Bewoners en ondernemers parkeren met een vergunning. Parkeren met een vergunning mag in het hele zonegebied 1314, met uitzondering van de inloopstraten Wilhelminastraat en Ginnekenweg tot aan de kruising Ginnekenweg Zandberglaan.
-De parkeercontrole gebeurt door de inzet van scanauto’s.

Hoe nu verder?
Vanaf 1 december 2020 gaat betaald parkeren in. Omdat de Generaal Maczekstraat direct grenst aan het gebied waar wel betaald parkeren komt, kan de parkeersituatie in de straat veranderen. De gemeente houdt de parkeersituatie in de gaten en gaat na een jaar samen met bewoners, ondernemers en belanghebbenden uit de wijk evalueren.

Vragen over dit bericht of de overzichtskaart van parkeerzone 314? Neem contact op.
https://www.breda.nl/contact

Fotograaf: 
Perry Roovers