Het weer van Peer

Het weer voor vrijdag 31 juli voor Breda en omgeving

Vrijdag wordt een tropische dag met maxima van 27 tot lokaal 36 graden. Zaterdag is het drukkend warm met 23-30 graden, wolkenvelden en enkele buien. De dagen daarna hebben we normaal Hollands zomerweer met zon, wolken en enkele buien. Daarbij is het veelal 20-24 graden.

Vandaag is het stralend weer en wordt het tropisch warm. In de ochtend gaat de temperatuur met stappen omhoog. Later in de ochtend is het met 23 graden in het noorden, ruim 25 in het midden en 27-28 graden in het zuiden al warmer dan vandaag. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

In de middag stijgt de temperatuur geleidelijk. Aan het begin van de middag wordt het op grote schaal 25-28 graden en in het zuiden is het dan 29-31 graden. Later in de middag worden de hoogste temperaturen verwacht met 27-28 graden in het noorden, 29 tot 32 in het midden en in het zuiden 31 tot 34 graden. Helemaal in het zuiden kan het zelfs 36 graden worden en deze temperatuur hebben we dit jaar nog niet gehad. De wind blijft oostelijk en is matig van kracht. Hierdoor is het ook op de stranden erg warm. Op de Wadden staat een matige tot vrij krachtige wind.
In de avond blijft het nog lang warm. In het zuiden kan het in de eerste helft van de avond tropisch warm blijven.

Later in de avond daalt de temperatuur naar 21 graden in het noorden tot 28 in het zuiden. Het is dan ideaal weer om lang buiten te zitten. Het is helder, alleen in het zuidwesten en zuiden komen wolkenvelden voor en daarbij is een kleine kans op een bui. In de nacht naar zaterdag trekken vanuit het zuidwesten wolkenvelden over het land en plaatselijk kunnen enkele buien voorkomen. In het zuidwesten is een kleine kans op onweer. Het wordt niet kouder dan 17-19 graden in het noordoosten en 20-21 graden in het zuiden en westen. Bij deze temperaturen kun je last hebben met slapen.

Zaterdag wordt het niet zo heet als op vrijdag, maar is het wel drukkend warm. In de westelijke provincies wordt het 23 graden aan de kust en 25-26 graden wat verder landinwaarts. In het midden en noordoosten wordt het 27-28 graden en in het oosten en zuidoosten kan het 29-30 graden worden. Er is een mix van (hoge) bewolking en zonnige perioden. Lokaal kan een bui voorkomen. In de middag is vooral in het oosten en noordoosten kans op enkele stevige buien met kans op onweer. In het westen blijft het op verschillende plaatsen droog. De wind is eerst zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten. In de middag draait de wind naar het westen en wordt matig van kracht.
In de avond kunnen nog enkele buien voorkomen, maar later wordt het op steeds meer plaatsen droog. In de nacht daalt de temperatuur naar 14-17 graden.

Zondag is de zomerse warmte voorbij en wordt het 20-24 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden. Wolkenvelden worden afgewisseld met wat zon en er is kans op een bui. De wind blijft westelijk en matig van kracht.

Meerdaagse weersverwachting
Na het weekend is het wat wisselvallig zomerweer met wolkenvelden, af en toe zon en dagelijks kans op enkele buien. Het is 20-23 graden en op dinsdag is het nog een graadje koeler. Later in de week is het vaak droog en wordt het zonniger. De temperatuur gaat waarschijnlijk omhoog, maar de onzekerheid in de temperatuurverwachting neemt ook toe. Mogelijk wordt het aan het eind van de week 23 tot 28 graden.

Fotograaf: 
Perry Roovers