Het weer van Peer

Het weer voor donderdag 30 juli voor Breda en omgeving

Donderdag schijnt de zon volop en met 22-27 graden is het een stuk warmer dan gisteren. Vrijdag wordt tropisch met 27 tot lokaal 35 graden. In het weekend volgt verkoeling. Zaterdag is kans op een onweersbui en wordt het 23-30 graden, zondag 20-24 graden.

Vanochtend is het op veel plaatsen zonnig. Er waait een zwakke wind uit zuidelijke richtingen en tegen het middaguur is het al 19-23 graden. Ook in de middag blijft het zonnig. De UV-Index is 6-7. Dit betekent dat de onbeschermde huid al in 15 minuten kan verbranden. Wel is er regionaal wat sluierbewolking en vooral in het noorden komen ook stapelwolken voor. Het blijft overal droog. Het wordt 22 graden aan de noordkust, 25 graden in Utrecht en 26-27 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg. Op de meeste plaatsen waait het nauwelijks. In het noorden waait een zwakke tot matige westenwind. In de avond is er in het noorden wat hoge bewolking aanwezig. In de rest van het land is het (nagenoeg) helder. Rond 22.00 uur is het op veel plaatsen nog circa 20 graden. In de nacht naar vrijdag komen de minima uit tussen 17 graden in Zeeland en 12 graden in het noordoosten.

Vrijdag wordt een bijzonder hete dag. In Noord-Nederland komen de maxima uit op 27-30 graden met de laagste temperaturen op de Wadden. In de Randstad, Overijssel en Gelderland wordt het 31-33 graden. De hoogste temperaturen zijn voor het zuiden met 33-35 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon, zon en nog eens zon. De wind is matig en waait uit het zuidoosten.

Zaterdag draait de wind van zuid naar west. Hierdoor wordt het beduidend minder heet dan vrijdag. In de zuidoostelijke helft van het land kan de temperatuur nog wel oplopen naar 27-30 graden. In de kustprovincies wordt het 23-26 graden met de laagste temperaturen vlak aan zee. Het is wisselend bewolkt en er is kans op een paar onweersbuien.

Zondag is er een mix van wolken en zon. Op de meest plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 20-21 graden in het noordwesten tot 24 graden in Brabant, Limburg en de Achterhoek. Dit zijn hele normale maxima voor begin augustus.

Meerdaagse weersverwachting
Begin volgende week is het licht wisselvallig zomerweer met enkele buien, maar ook dagelijks zonnige momenten. De middagtemperatuur komt uit tussen 20 en 23 graden. Voor de tweede helft van volgende week is er een grote kans op overwegend droog en vrij zonnig weer. De temperatuurverwachting geeft een flinke spreiding. Er is kans op normale maxima van 20-24 graden, maar er is ook een bijna even grote kans op zomerse temperaturen van 25 graden en meer.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers