Het weer van Peer

Het weer van dinsdag 30 juni voor Breda en omgeving.

De komende dagen heeft de bewolking de overhand en valt er regelmatig regen. Zeker woensdag kan het nat zijn. De temperatuur loopt in de tweede helft van de week op naar 20-24 graden.

Vandaag is het in de noordelijke helft overwegend bewolkt en valt hier en daar wat lichte regen. Op de meeste plaatsen blijft het droog. In de zuidelijke helft zijn er ook zonnige perioden. In de loop van de ochtend neemt ook in het zuiden de kans op een beetje regen toe.

In de middag heeft bewolking de overhand. Veel plekken houden het droog, maar lokaal kan het af en toe licht regenen. Later in de middag gaat het vanuit het zuidwesten harder regenen. Het wordt 18-20 graden en daarmee is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Normaal is het eind juni 19-22 graden. De stevige zuidwestenwind maakt het voor het gevoel nog wat koeler. Het waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig (windkracht 6).

In de avond en in de nacht naar woensdag blijft vrij veel bewolking aanwezig en zijn er perioden met regen. Met een minimumtemperatuur van 14-16 graden verloopt de nacht vrij zacht.

Woensdag wordt een regenachtige dag. Het kan urenlang regenen en af en toe regent het stevig door. Ook is kans op een klap onweer. Er is veel bewolking, maar in de loop van de middag kan het vanuit het westen opklaren. Met ruim 19 graden in het noordwesten tot lokaal 23 in het zuidoosten voelt het ondanks de bewolking en regen vrij warm aan. Dat komt ook door de hoge luchtvochtigheid en omdat er minder wind staat dan de voorgaande dagen.

Donderdag blijft het wederom niet droog. Er trekken buien over het land en daarbij kan het stevig regenen. Ook een klap onweer is niet uitgesloten. Er is vrij veel bewolking, maar tussen de wolkenvelden door zijn er ook zonnige momenten. De maximumtemperatuur ligt tussen 19 en 22 graden en dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar. De wind is overwegend matig van kracht.

Meerdaagse weersverwachting
De dagen daarna houdt het wisselvallige zomerweer aan. Vrijdag is het overwegend droog met een mix van zon en stapelwolken. Het wordt 20-24 graden. In het weekend heeft bewolking opnieuw de overhand en vooral zaterdag is kans op regen. Het waait het hele weekend stevig. De temperatuur stijgt zaterdag naar 20-24 graden, zondag liggen de maxima waarschijnlijk een paar graden lager. Na het weekend neemt de kans op droog en warmer weer toe.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers