Het weer van Peer

Het weer voor maandag 29 juni voor Breda en omgeving.

Komende dagen blijft het gematigd zomerweer met maxima van 18-22 graden, enkele buien en een stevige wind.

Maandagochtend hebben het westen en noordwesten met wolkenvelden te maken en daarbij is kans op enkele buien. Ook in het midden komen wolkenvelden voor. In het zuiden en oosten schijnt aanvankelijk de zon en ontstaan geleidelijk stapelwolken. Bovendien stijgt ook landinwaarts de kans op een bui. Nat wordt het niet, want de meeste plaatsen houden het gewoon droog.

In de middag is er een mix van zon en stapelwolken. Op veruit de meeste plekken blijft het droog, maar lokaal buitje is niet uitgesloten. In de namiddag neemt in het noordwesten en noorden de bewolking toe en stijgt de kans op wat lichte regen. De temperatuur stijgt naar 18 graden in het noordwesten tot 22 in het zuidoosten. Er staat een stevige zuidwestenwind. In het binnenland is de zuidwester matig tot vrij krachtig en in de kustgebieden waait het krachtig tot hard (6-7 Bft.).

Maandagavond neemt de bewolking ook in het midden en oosten toe en is het in de noordelijke helft overwegend bewolkt. In het noorden kan daarbij wat lichte regen vallen. Elders blijft het waarschijnlijk droog. Het waait nog steeds stevig door.

In de nacht naar dinsdag blijft er vrij veel bewolking aanwezig met vooral in het zuiden en zuidoosten opklaringen. In het noorden kan wat lichte regen of motregen vallen. De minima komen uit op 11-14 graden.

Dinsdag heeft bewolking de overhand. Aanvankelijk maakt vooral het noorden kans op wat regen, maar later op de dag kan het juist in het zuiden wat harder gaan regenen. Met maximumtemperaturen van 18-21 graden blijft het kwik rond normale waarden voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind blijft duidelijk aanwezig en maakt het voor het gevoel een paar graden frisser.

Woensdag is er opnieuw vrij veel bewolking. Met 20-23 graden en een hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig aan. Bovendien kunnen buien ontstaan en daarbij is in het binnenland kans op onweer.

Meerdaagse weersverwachting
De dagen daarna blijft de wind in de zuidwesthoek en dat levert voorlopig typisch Nederlands zomerweer op. De temperatuur is gematigd met 19-23 graden en dagelijks is kans op enkele buien. Het weerbeeld laat wolken zien, maar ook zonnige momenten.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers