Het weer van Peer

Het weer voor vrijdag 22 mei voor Breda en omgeving.

Vrijdag kans op regen

Vrijdag is het minder warm met bewolking en kans op buien. In het weekend is het veel koeler met 16-20 graden en soms een bui. Na het weekend wordt het zonniger en stijgt de temperatuur opnieuw

Vrijdag is er in de ochtend vrij veel hoge bewolking. In het noorden van het land kan het tijdelijk een beetje regenen. In het zuiden blijft het waarschijnlijk droog en is kans op een beetje zon.

Ook in de middag blijven we te maken houden met wolkenvelden en lokaal zonneschijn. Er kunnen enkele buien ontstaan en daarbij is onweer mogelijk.

Ondanks de bewolking wordt het een warme dag. Aan het begin van de middag wordt het in het noorden en westen 20-23 graden, maar daarna gaat de temperatuur enkele graden omlaag en verdwijnt het zomerse gevoel. In het midden van het land wordt het 23-24 graden. In het zuiden en het oosten kan het met 25 tot lokaal 27 graden nog een keer zomers warm worden. Daar zal de temperatuur pas later in de middag dalen. Er steekt een matige en in het westen vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind op.

In de avond zullen de buien geleidelijk verdwijnen en kan regionaal de bewolking breken. In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. Lokaal kan een enkele bui ontstaan. De minima liggen tussen 10 en 13 graden.

Zaterdag is het veel koeler en wordt het niet warmer dan 16 graden aan de noordkust tot 19 graden in het zuiden. Het is ook onstuimig met een matige tot vrij krachtige westenwind. Er zijn veel wolkenvelden en daarbij is kans op een paar buien. In de middag wordt het in het westen droog en breekt de zon door. In de avond neemt ook in het oosten de kans op buien af en stijgt de kans op zon, maar in het noordoosten kan nog een enkele bui voorkomen.

Zondag hebben we veel wolkenvelden en tussendoor zon. Er kunnen een paar lichte buien voorkomen en dan vooral in het midden en noorden van het land. De wind blijft westelijk, maar het is niet zo winderig als op zaterdag. Het wordt 16-18 graden in de kustgebieden, 18-19 graden in het binnenland en in het zuidoosten kan het 20 graden worden. Voor de tijd van het jaar zijn deze waarden heel normaal.

Na het weekend gaat de temperatuur omhoog. Maandag wordt het 20-23 graden en is het aan de kust 17-19 graden. Het is dan droog met enkele wolkenvelden en vooral in de middag flink wat zon.
Dinsdag is het zonnig en warm lenteweer. Op veel plaatsen wordt het 21-24 graden en in het zuiden, midden en oosten is kans op maxima van 25 tot mogelijk 27 graden. Er kunnen een paar stapelwolken ontstaan en het blijft waarschijnlijk droog.

Meerdaagse weersverwachting
De dagen daarna wordt de verwachting onzekerder. Woensdag kan nog behoorlijk warm worden, maar daarna gaat de temperatuur waarschijnlijk enkele graden omlaag. Er is ook kans dat de warmte aanhoudt. De bewolking neemt toe en er is een kleine kans op een bui.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers