Het weer van Peer

Het weer voor Hemelvaartsdag donderdag 21 mei voor Breda en omgeving.

Donderdag, Hemelvaartsdag, wordt de warmste dag van de week. Het is zonnig en het wordt 22-29 graden. Ook vrijdag is het nog flink warm. Wel is er veel meer bewolking en stijgt de kans op regen. In het weekend is het tijdelijk koeler met 16-21 graden. Volgende week wordt het weer warmer.

Donderdagochtend is het zonnig met wat sluierbewolking. De temperatuur loopt snel op en aan het einde van de ochtend is het 18 graden op de Wadden en al 25 graden in Zuid-Nederland.

In de middag ontstaan stapelwolken, maar er blijft behoorlijk wat ruimte voor de zon. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind en het wordt 22 graden op de Wadden tot lokaal 29 graden in het zuidoosten. In Amsterdam wordt het circa 26 graden. In de loop van de middag steekt in het westen een wind van zee op. De temperatuur daalt hierdoor op de standen naar 15-17 graden.

Donderdagavond draait de wind op meer plaatsen naar het noordwesten. Hierdoor koelt het in de kustprovincies wat sneller af dan landinwaarts. Om 21.00 uur is het 16-20 graden in de kustprovincies tot nog circa 25 graden in het oosten van Brabant, de Achterhoek en Limburg. In het noorden, westen en midden van het land is er een kleine kans op een lokale onweersbui. Op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en droog. Het wordt geen koude nacht. De minima liggen tussen 12 en 16 graden met de hoogste minima in Zeeland en het zuiden van Limburg.

Vrijdag wordt het opnieuw (zomers) warm met maxima van 20 graden op Vlieland tot lokaal 27 graden in Limburg. De dag start half tot zwaar bewolkt met vooral in de oostelijke helft nog regelmatig zon. In de middag neemt de bewolking verder toe en stijgt de kans op regen. In de oostelijke helft van het land behoort ook een onweersbui tot de mogelijkheden. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig, aan zee later op de dag vrij krachtig (5 Bft.).

Zaterdag start met nog een enkele bui. In de loop van de ochtend breekt vanuit het westen steeds beter de zon door en in de middag is het op veel plaatsen vrij zonnig. Het wordt 16 graden aan zee tot 19 graden in Limburg en er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, wind uit het zuidwesten tot westen.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog en is er veel ruimte voor de zon. Er waait nog altijd een stevige (zuid)westenwind en het wordt 16 graden op de Wadden tot 21 graden in Limburg. In Utrecht wordt het 19 graden.

Meerdaagse weersverwachting
Volgende week is het aanvankelijk droog, zonnig en warm. Maandag wordt het 18-25 graden. Op dinsdag en woensdag komen de maxima uit op 20-23 graden in het noorden en westen en 24-27 graden in het midden, zuiden en oosten. Vanaf volgende week donderdag neemt de kans op een koeler en meer wisselvallig weertype toe, maar er is ook kans op aanhoudend droog weer en er is zelfs een kleine kans dat het nog warmer wordt.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers