Het weer van Peer

Het weer van donderdag 26 maart voor Breda en omgeving.

Morgen is het opnieuw zonnig en wakkert de wind weer wat meer aan. De dagen daarna moet de zon meer bewolking naast zich dulden en vooral zondag en maandag is kans op een winterse bui. Het is dan koud met zondag slechts een graad of 7 en veel wind.

Vanavond koelt het weer snel af en vannacht komt het opnieuw op grote schaal tot vorst. De minima komen uit tussen +1 graad op de Wadden en in het westen van Zeeland tot -4 graden in het oosten, Brabant en Limburg. Lokaal kan het boven zandgronden nog 1 of 2 graden kouder worden.

Morgenochtend is het opnieuw zonnig. De temperatuur loopt op naar 7-9 graden aan het einde van de ochtend.

Morgenmiddag wordt het 8-9 graden op de Wadden en 10-12 graden in de rest van Nederland. De oostenwind is matig tot soms vrij krachtig en daardoor voelt het kouder aan dan afgelopen middag. De gevoelstemperatuur ligt morgenmiddag rond 6 graden.

Morgenavond zijn er brede opklaringen en daalt het kwik weer richting het vriespunt. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking wat toe en wordt de aangevoerde lucht minder koud. Daardoor wordt het waarschijnlijk een paar graden minder koud dan komende nacht.

Vrijdag trekken enkele velden met sluierbewolking over het land, maar er is nog altijd veel ruimte voor de zon. Het blijft droog en er waait een matige, aan zee vrij krachtige, noordoostenwind. Deze wind zorgt voor een duidelijke temperatuurverdeling in het land. Op de Wadden wordt het maximaal 9 graden, in het noorden en westen wordt het 10-12 graden en in het oosten, Brabant en Limburg wordt het circa 14 graden.

Zaterdag begint de dag mogelijk ook nog met flinke zonnige perioden, maar geleidelijk komt er meer bewolking. Het blijft droog en het waait flink. De wind draait van noordoost naar noord en is in de middag veelal vrij krachtig en aan zee vaak krachtig (6 Bft.). Het wordt 9 graden in het noorden tot 12 in het zuiden, maar door de wind voelt het flink kouder aan. Zaterdagavond neemt de wind aan zee zelfs toe tot hard (7 Bft.).

Zondag is het koud voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden en er waait een stevige wind uit het noorden tot noordoosten. Gemiddeld wordt het eind maart een graad of 11. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken, af en toe zon en een enkele bui. Bij buien is kans op hagel of mogelijk zelfs natte sneeuw, oftewel de bekende maartse buien.

Meerdaagse weersverwachting.
Ook maandag zijn er nog veel wolken en is kans op een winterse bui. De dagen daarna schijnt regelmatig de zon en zijn de neerslagkansen weer klein. De temperatuur blijft laag met maxima rond 9 graden en in de nachten meestal lichte vorst.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers