Het weer van Peer

Het weer van woensdag 25 maart voor Breda en omstreken.

Woensdag schijnt in de ochtend de zon weer volop. In de middag verschijnt er wat dunne sluierbewolking, maar het blijft droog. De wind is zwak tot matig en gaat uit het oosten waaien. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden. Alleen op de Wadden, in de Kop van Noord-Holland en in het westen van Zeeland wordt het maximaal een graad of 10.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is het vrij helder, maar in het westen komt ook sluierbewolking voor. De temperatuur daalt weer flink met minima tussen de -1 en lokaal -5 graden. In het westen van Zeeland, maar ook in het noordwesten en op de Wadden blijft het kwik iets boven nul.

Donderdag wordt wederom een vrij zonnige dag. Wel komen in de loop van de dag landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling, maar het blijft droog. De wind waait matig uit het oosten tot noordoosten. De temperatuur stijgt naar 9 tot 11 graden.

In de nacht naar vrijdag gaat het vooral landinwaarts licht vriezen. In het westen daalt het kwik tot rond of iets boven het vriespunt. Overdag schijnt de zon weer flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft droog en er waait een in kracht toenemende noordoostenwind. De temperatuur is tijdelijk wat hoger en stijgt naar 11 graden in het noordwesten en naar 14 in het zuidoosten.

Zaterdag wordt met een matige en in de kustgebieden (vrij) krachtige noordenwind vrij koude lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt in het noorden en westen naar 8-10 graden. Elders kan het nog 11, lokaal 12 graden worden. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en later in het noorden ook een enkele bui.

Zondag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en het komt tot enkele buien. Daarbij is kans op hagel en misschien ook natte sneeuw, oftewel de bekende maartse buien. De noordenwind is matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar maximaal 7 graden in het noorden en naar 9 in het zuiden.

Meerdaagse Weersverwachting.
Volgende week schijnt geregeld de zon en de neerslagkansen zijn weer klein. De temperatuur blijft voorlopig te laag voor de tijd van het jaar. In de nacht vriest het licht, overdag wordt 10 graden vaak niet gehaald. Normaal is eind maart, begin april zo'n 10 tot 13 graden.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers