Het weer van Peer

Het weer van dinsdag 25 februari voor Breda en omstreken.

Geregeld zon, vanaf de middag buien

De zon schijnt geregeld met hier en daar een bui. Vanaf de middag neemt de buiigheid toe. Het wordt 7-9 graden. De komende dagen blijft het wisselvallig en is kans op winterse buien met hagel en (natte) sneeuw. Het wordt 5-7 graden en in de nacht kan het vooral landinwaarts licht vriezen. In het weekend tijdelijk zachter met ook weer veel wind.

Vanochtend schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden met hier en daar een bui. De westen- tot zuidwestenwind is vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. Op de Wadden is de wind hard, windkracht 7.

Vanmiddag neemt de buiigheid toe en deze buien worden geleidelijk wat winters en kunnen gepaard gaan met hagel en onweer. De zuidwestenwind neemt langzaam in kracht af en wordt matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 7 graden in het noorden en naar 9 in het zuiden. Tijdens stevige buien is het kouder en ook voor het gevoel is het maar 2-4 graden.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en komt het tot buien. Deze buien zijn winters en gaan vaak vergezeld van hagel en natte sneeuw en ook onweer blijft mogelijk. De temperatuur daalt naar 1-3 graden en de kans is dan ook aanwezig dat het hier en daar (kortstondig) wit wordt. Er is ook kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Morgen is het overwegend bewolkt en trekken hagel- en kletsnatte sneeuwbuien over het land. Daarbij is ook aanhoudend kans op een klap onweer. Pas later op de dag breekt af en toe de zon door. De temperatuur stijgt naar maximaal 6-7 graden, maar tijdens buien is het maar een graad of 2. Kortstondig kan het dan ook weer wit worden. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig en aan zee en op de Wadden (vrij) krachtig. Voor het gevoel is het koud met een gevoelstemperatuur van rond of iets boven nul.

In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt met kans op een winterse bui. Het kwik daalt flink en het gaat landinwaarts op veel plaatsen licht vriezen met kans op lokale gladheid. Aan zee blijft het kwik 1-2 graden boven nul.

Donderdag overdag schijnt af en toe de zon, maar het komt ook tot buien en deze buien kunnen nog steeds winters zijn. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en valt regen, maar er is ook kans op natte sneeuw. De wind waait matig en op de Wadden vrij krachtig uit het westen. De temperatuur stijgt naar maximaal 5-7 graden en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar. Tijdens intensieve winterse neerslag is het enkele graden kouder.

Vrijdag is het bewolkt en in de loop van de dag stijgt de kans op regen. In het weekend draait het om buien en deze buien kunnen wederom winters zijn en vergezeld gaan van hagel en natte sneeuw. Ook onweer behoort weer tot de mogelijkheden. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden, maar tijdens stevige buien is het wederom kouder. De wind is zowel zaterdag als zondag weer duidelijk aanwezig. Boven land waait het vaak vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7.

Meerdaagse weersverwachting.
Ook volgende week blijft het wisselvallig. De temperatuur stijgt dagelijks naar 6-8 graden en dat is een hele normale temperatuur voor begin maart.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers