Het weer van Peer

Het weer van maandag 24 februari voor Breda en omstreken.

Af en toe regen, later veel wind

Het is bewolkt en af en toe valt regen, maar zeker in het binnenland zijn er ook lange droge perioden. In de loop van de middag trekt een regengebied zuidoostwaarts over het land en gaat het langer en harder regenen. Met 10-12 graden is het zacht. Daarna blijft het wisselvallig. Wel wordt het kouder met woensdag 6-7 graden. Ook is kans op winterse buien.

Deze ochtend trekt een gebied met af en toe lichte regen vanuit het zuidwesten over het land. Daarbij raakt het overal bewolkt. In het noordoosten kan aan het begin van de ochtend nog een waterig zonnetje schijnen.

In de middag is het bewolkt en in het noorden en noordwesten regenachtig. In het midden en zuiden valt af en toe regen, maar er zijn ook lange droge perioden. In de loop van de middag breidt een regengebied zich zuidoostwaarts uit en gaat het langer en harder regenen.

Het wordt 10 graden in het noorden tot 12 in het zuiden. Daarmee blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het 5-7 graden. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard in de kustregio’s.

In de avond trekt het regengebied geleidelijk naar het zuidoosten. Geheel droog wordt het niet, want vanuit het noordwesten volgen enkele nieuwe buien. In de nacht naar dinsdag is er een mix van enkele buien, wolken en brede opklaringen. Het koelt af naar 4-6 graden.

Dinsdag wisselen zon, stapelwolken en enkele buien elkaar af. Bij deze buien is kans op een klap onweer, hagel en natte sneeuw. De maximumtemperatuur varieert van 8 graden in het noorden tot 10 in het zuiden. Tijdens buien daalt de temperatuur naar een graad of 3. Er staat een stevige westen- tot zuidwestenwind. Het waait vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard in de kustgebieden.

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag trekt een gebied met flink wat buien over het land. Bij deze buien kan op verschillende plaatsen natte sneeuw vallen. Mogelijk wordt het plaatselijk zelfs even wit. Het koelt af naar 0 tot +2 graden. Lokaal kan licht vriezen met -1 graad. Er is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Woensdag wordt de koudste dag van de week met maxima van 6 à 7 graden. Dit zijn hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden, buien en zonnige momenten. Bij buien is kans op hagel, onweer en natte sneeuw.

Meerdaagse weersverwachting.
De dagen daarna blijft het wisselvallig. Dagelijks is kans op neerslag en soms kan het ook stevig waaien. De temperatuur loopt tijdelijk op naar 8-11 graden op vrijdag en zaterdag. Daarna komt de temperatuur rond normale waarden van 6-8 graden uit.

Ik wens u een gezellige Carnavalsmaandag en nog een fijne Carnaval en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers