Het weer van Peer

Het weer van vrijdag 14 februari voor Breda en omstreken.

Overwegend droge Valentijnsdag

Vanochtend kan aanvankelijk in het oosten nog wat regen vallen. Verder verloopt Valentijnsdag droog met af en toe zon. Het wordt 7-10 graden. In het weekend wordt het nog zachter met zondag in het zuiden 15-17 graden. Daarbij valt regelmatig regen en is kans op zuidwesterstorm. Na het weekend blijft het wisselvallig, maar het wordt wel geleidelijk minder zacht

Deze ochtend is het half tot zwaar bewolkt en mogelijk valt in het oosten aanvankelijk regionaal nog wat regen. Later in de ochtend is het overal droog met ruimte voor de zon. De wind is zwak of matig en waait uit westelijke richtingen.

Vanmiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe, maar het blijft droog. De wind draait van west naar zuidwest en neemt aan de westkust toe tot (vrij) krachtig, 5-6 Bft. Het wordt 7 graden op de Wadden tot 10 graden in het zuiden van het land.

In de loop van de avond en komende nacht volgt vanuit het westen regen. In het zuidoosten blijft het tot ver in de nacht droog. De zuidwestenwind blijft stevige doorwaaien en de temperatuur daalt nauwelijks. Kouder dan 6 graden wordt het niet.

Morgen is het met 11-12 graden in het noorden en 14 graden in het zuiden van het land zeer zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur half februari rond een graad of 6. Er is veel bewolking en er valt af en toe regen. Waarschijnlijk verloopt de dag in het noorden en westen van het land natter dan in het zuiden en oosten. Ook de wind is nadrukkelijk aanwezig. Overdag waait er een (vrij) krachtige zuidwester. In het noordwesten is de wind soms hard, 7 Bft. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag wordt de wind aan zee stormachtig met in het noordwesten kans op zuidwesterstorm, 9 Bft.

Zondag wordt een bijzondere weerdag. Het is uitzonderlijk zacht met 13-14 graden in het noorden en 15-16 graden in het midden en zuiden. Mogelijk wordt het in het zuidoosten zelfs lokaal 17 graden! Aangenaam lenteweer is het zeer zeker niet, want het wordt een kletsnatte dag met veel wind. Aan zee is kans op zuidwesterstorm en zware windstoten tot 100 km/uur. Ook in het binnenland is het onstuimig met zware windstoten tot circa 80 km/uur.

Ook maandag wordt nog een onstuimige dag met buien en veel wind. Wel zien we wat vaker de zon dan dit het weekend. Het wordt circa 11 graden.

Meerdaagse weersverwachting.
De dagen daarna is het rustiger en droger met af en toe zon, maar ook een enkele bui. De maxima komen uit rond 8 graden en tijdens een nacht met opklaringen kan de temperatuur landinwaarts dalen naar het vriespunt.

Ik wens u een gezellige en zonnige vrijdag en een hele fijne werkdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers