Het weer van Peer

Het weer van dinsdag 14 januari voor Breda en omstreken.

Veel wind en perioden met regen

Overdag en ook woensdag is het zacht met maxima rond 12 graden. Daarbij valt regelmatig regen. Vanaf komend weekend staat rustiger en overwegend droog weer op het programma. Het wordt dan wel beduidend minder zacht.

In de ochtend is het bewolkt met vooral in het zuiden, midden en oosten van het land perioden met regen. In het noorden en noordwesten wordt het gedurende de ochtend droger.

In de middag wordt het op meer plaatsen tijdelijk droog en in het noorden en noordwesten kan de zon even doorbreken. In het zuiden en midden van het land blijft het bewolkt en later in de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen weer toe.

Met maxima van 11 graden in het noorden tot 12 in het midden en zuiden is het (zeer) zacht voor half januari. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in deze tijd van het jaar op 5-6 graden. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Tijdens de avond neemt de wind weer flink toe en wordt (vrij) krachtig in het binnenland en hard tot stormachtig aan zee. Direct aan de westkust en op de Wadden is kans op zware windstoten tot circa 95 km/uur. Aanvankelijk valt nog wat regen, later in de avond wordt het vanuit het zuiden droger. In de nacht naar woensdag neemt de wind geleidelijk wat af. Het wordt een bijzonder zachte nacht voor januari met minima van 9-10 graden.

Woensdag is het opnieuw zacht tot zeer zacht met maxima rond 12 graden. In de ochtend waait het vooral aan zee nog stevig. Later op de dag is de zuidwestenwind matig tot vrij krachtig. In het zuiden en oosten is af en toe ruimte voor de zon. Het westen en noorden van het land krijgen de zon maar weinig te zien. Daar neemt ook in de ochtend de kans op regen weer toe. In de middag kan het in het hele land af en toe regenen.

Donderdag belooft een droge dag te worden met een afwisseling van wolken en zon. Met 9 graden in het noorden tot 11 graden in het zuiden is het iets minder zacht dan vandaag en morgen, maar nog altijd ruim te zacht voor de tijd van het jaar. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Vrijdag is er veel bewolking en kans op een beetje regen. Het wordt 9-10 graden.

Meerdaagse weersverwachting.
Tijdens het weekend en begin volgende week is grote kans op droog weer. Met zon wordt het overdag een graad of 7 en in nachten met opklaringen kan het een aantal graden vriezen. Ook kan mist ontstaan. Met mist wordt het in de nachten iets minder koud, maar door hardnekkige mist kan de temperatuur ook overdag een paar graden lager uitkomen.

Ik wens u ondanks de regen en de wind toch een gezellige dinsdag en een fijne werkdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers