Het weer van Peer

Het weer van maandag 13 januari voor Breda en omstreken.

Overdag zonnige perioden

Overdag schijnt de zon regionaal volop, later neemt de bewolking toe en stijgt de kans op regen. Ook gaat het dan stevig waaien. Het wordt 7-10 graden. Daarna blijft het wisselvallig en zacht met regelmatig veel wind. De maxima komen uit tussen 9 en 13 graden. Vanaf volgend weekend keert de temperatuur naar normale waarden terug van 6 graden en neemt de kans op regen af.

In de ochtend wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Regionaal kan het in de eerste helft van de ochtend grijs zijn en is kans op een lokaal buitje. Geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de zon door en wordt het droog.

In de middag is het prima weer met flinke zonnige perioden. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en stijgt de kans op een beetje regen. De middagtemperatuur komt uit op 7 à 8 graden. In de namiddag daalt de temperatuur een paar graden, maar in de avond loopt de temperatuur weer op. De maxima worden pas aan het eind van de avond bereikt. Het is dan 9-10 graden.

De zuidenwind is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan zee. Gedurende de middag neemt de wind in kracht toe en in de avond wordt het onstuimig. Aan de west- en noordwestkust kan het hard tot stormachtig waaien (windkracht 7-8) en is kans op windstoten tot 75 km/uur. In het binnenland wordt de wind vrij krachtig en in de kustgebieden krachtig.

Zo nu en dan valt een beetje regen. In de loop van de avond en in de nacht naar dinsdag breidt een regengebied zich vanuit het westen over het land uit en gaat het langer en harder regenen. De nacht verloopt zeer zacht met temperaturen van 9-10 graden. Aanvankelijk is het onstuimig, maar in de loop van de nacht neemt de wind in kracht af.

Dinsdagochtend is het tijdens de ochtendspits regionaal nat met perioden van regen. Vanuit het noordwesten neemt de regen af en breekt een overwegend droge periode aan. Daarbij kan de zon zelfs even te zien zijn. Het zuidoosten houdt veel bewolking. In de middag neemt de bewolking overal weer toe en stijgt de kans op wat lichte regen of motregen.

Het is zeer zacht met temperaturen van 11-13 graden. De maxima worden in de avond bereikt. Normaal is het halverwege januari 5-6 graden. Het waait stevig. In de avond wordt het zelfs weer onstuimig met een vrij krachtige tot krachtige wind in het binnenland en aan zee waait het dan hard tot stormachtig.

Woensdag belooft net als dinsdag zeer zacht te worden. Het kwik stijgt naar een graad of 12. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en er is kans op regen.

Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig met op beide dagen kans op regen. Met maxima van 9-11 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar.

Meerdaagse weersverwachting.
Vanaf volgend weekend zet de temperatuur geleidelijk een daling in richting normale waarden van 5-6 graden. Ook is kans op vorst in de nacht. Daarbij neemt de wind en kans op regen af en is de zon regelmatig van de partij. Het rustige weer heeft een keerzijde er kan hardnekkige mist ontstaan.

Ik wens u een gezellige en vooral zonnige maandag en een hele fijne werkdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers