Koffieconcert in Breda: Pianomuziek voor twintig vingers

Vanaf het moment dat pianist Wouter Harbers de Fantasie van Schubert hoorde, een pianostuk voor vier handen, droomde hij ervan het uit te voeren. Op dinsdagochtend 7 januari komt die droom uit. Wouter geeft dan samen met pianist Martin Oei een koffieconcert in de Waalse Kerk.

De Fantasie van Schubert is in Nederland onder andere bekend door de broertjes Jussen, voor wie het een lijflied geworden is. Daardoor geïnspireerd voeren Wouter en Martin het stuk op 7 januari uit. Verder spelen ze een selectie van vrolijke muziek met onder andere een Hongaarse Dans van Brahms. Wouter omkleedt de pianoklanken met uitleg en anekdotes over de muziek en de componisten ervan.

Martin Oei, 23 jaar oud, heeft veel ervaring met quatre-mains. Hij werkte jarenlang samen met de recent overleden pianist Daniël Wayenberg.

De toegang tot het concert is gratis; bij de uitgang is er een collecte. Vanaf 10:30 uur is de Waalse Kerk open en om 11:00 uur begint de muziek. Reserveren is vanwege de grote belangstelling verplicht: info@wouterharbers.nl of 06 2676 3338.

Namens Stichting Gouden Dagen, sponsor van deze concertserie, hartelijk welkom!

Fotograaf: 
Perry Roovers