Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van maandag 2 december voor Breda en omstreken.

Koud met een bui en lokaal mist

Het is koud met vooral in het binnenland een graadje vorst en kans op mist. Vooral in de kustprovincies komen enkele buien voor, maar ook landinwaarts is kans op een bui. Het wordt 6-8 graden. Komende dagen is het droog met wolkenvelden en zon. Het is dan een graadje kouder. Vanaf vrijdag wordt het wisselvallig en 7-10 graden.

Vanochtend hebben we een mix van wolkenvelden en enkele lokale opklaringen. De eerste uren van de ochtend kan het in het zuiden en oosten lokaal mistig zijn. In de kustprovincies komen enkele lichte buien voor, maar ook in het binnenland is kans op een buitje. De temperatuur ligt op veel plaatsen tussen 2 en 4 graden en als je een bui treft is het voor het gevoel flink koud.

Vanmiddag wordt het 6-8 graden en staat er een frisse noordwestenwind. Ook dan kunnen een paar lichte buien voorkomen. Het regent niet vaak en behalve stapelwolken zijn er ook perioden met zon.

Vanavond is het langere tijd droog, maar een enkele bui is zeker in de kustprovincies niet uit te sluiten. In de nacht naar dinsdag kunnen enkele mistbanken ontstaan. In het oosten en zuidoosten kan het een graadje vriezen. Op veel andere plaatsen liggen de minima op 1-2 graden. Aan de kust is het 3-5 graden met kans op een bui.

Dinsdag maakt het noorden in de ochtend kans op een bui. In het midden en zuiden is het waarschijnlijk droog en kan mist voorkomen. In de middag lijkt het in het hele land droog te blijven. Er zijn veel stapelwolken met tussendoor wat zon en het wordt 7-8 graden.

Woensdag en donderdag worden twee droge dagen. In de nacht en ochtend kan het regionaal grijs zijn met mist en laaghangende bewolking. In de middag zijn stapelwolken en ook zonnige perioden. Het wordt 5-7 graden en aan zee is het een graadje warmer. Vooral woensdag kan de zon regionaal een tijd schijnen en omdat er niet veel wind staat is het dan prima weer. Donderdag steekt een matige zuidwestenwind op en is de wind aan zee (vrij) krachtig.

Vrijdag is het grijs en daarbij kunnen we ook buien verwachten. De temperatuur gaat wel iets omhoog met in de middag 7 tot 10 graden. Het wordt ook iets onstuimiger met een matige en in het westen vrij krachtige zuidwestenwind.

Meerdaagse weersverwachting.
In het weekend blijft het iets zachter dan normaal. Ook dan zijn er buien en vrij veel wolkenvelden. Soms kan de zon even doorbreken.

Ik wens u een gezellige en zonnige maandag en een hele fijne werkdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers