Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van donderdag 14 november voor Breda en omstreken.

Overdag zuidwesten wat regen

De bewolking neemt toe en over dag breidt een gebied met lichte regen zich over het zuidwesten uit. Het wordt circa 7 graden. Vrijdag is het koud en grijs najaarsweer met vooral in het zuidwesten wat neerslag. Daarbij is zelfs kans op wat natte sneeuw en wordt het hooguit 3-6 graden. Daarna blijft het wisselvallig, maar wordt het een paar graden zachter.

In de ochtend neemt de bewolking vanuit het zuidwesten overal toe. In het noorden en noordoosten kan aan het begin van de ochtend nog even een waterig zonnetje te zien zijn. Een gebied met wat lichte regen breidt zich over Zeeland en later ook Brabant en Zuid-Holland uit. De neerslaghoeveelheden zijn klein.

In de middag valt in het noordwesten en midden af en toe wat lichte regen of motregen. Veel stelt het niet voor. In het zuidwesten wordt het droog en kan de zon doorbreken. In de rest van het land blijft het overwegend bewolkt. De temperatuur stijgt naar een graad of 7. De matige en in de kustgebieden vrij krachtige zuidoostenwind maakt het voor het gevoel beduidend kouder. De gevoelstemperatuur ligt rond 3 graden.

In de avond kan het regionaal opklaren, maar vanuit het zuidoosten neemt de bewolking al snel weer toe. In de nacht naar vrijdag stijgt in Zeeland en het zuiden van Brabant en Limburg de kans op wat lichte regen. De temperatuur daalt naar 2 graden.

Vrijdag belooft een waterkoude dag te worden. Het is grijs en een neerslaggebied trekt over het uiterste zuiden en zuidwesten. Daarbij zitten soms kletsnatte sneeuwvlokken tussen de regendruppels. In de Limburgse Heuvels is de kans op natte sneeuw het grootst. Tijdens neerslag is het hooguit 3 graden. In de rest van het land blijft het droog en wordt het maximaal 5-6 graden. Daarmee is het een stuk kouder dan normaal. Maxima van 9-10 graden zijn halverwege november gebruikelijk. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur rond of net iets boven het vriespunt.

Zaterdag lijkt het vrijwel overal droog te blijven. Alleen in het noorden is kans op wat regen. Aanvankelijk is er veel bewolking, maar in de loop van de middag breekt vanuit het zuidoosten de zon door. Het blijft koud voor de tijd van het jaar met 6-7 graden. Bovendien staat er een stevige, koude wind.

Zondag is er vrij veel bewolking en soms wat zon. In de loop van de dag neemt vanuit het oosten de kans op neerslag toe. De maxima komen uit op 5-7 graden.

Meerdaagse weersverwachting.
De dagen daarna blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op wat regen en vaak meer bewolking dan zon. Wel wordt het geleidelijk minder koud. Halverwege de week is het 7-8 graden.

Ik wens u een gezellige donderdag en een fijne werkdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers