Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van vrijdag 8 november voor Breda en omstreken.

Flinke zonnige perioden

Overdag is het op een enkel buitje in het noordwesten na droog en er is regelmatig ruimte voor de zon. Het wordt 9-10 graden. In het weekend is het op veel plaatsen droog. Vooral in het westen is kans op een beetje regen. De maxima liggen komend weekend en begin volgende week rond 8 graden.

Vanochtend is is het vrij zonnig en trekken enkele wolkenvelden over het land. Vrijwel overal blijft het droog. Alleen in de Kop van Noord-Holland en op de westelijke Wadden is kans op een bui. Er waait een matige zuidenwind. In de kustgebieden is de wind aanvankelijk nog vrij krachtig, 5 Bft.

Vanmiddag is het waarschijnlijk overal droog en op veel plaatsen vrij zonnig. In het (zuid)oosten komt wat meer bewolking voor en ook in het uiterste noordwesten kan de zon het soms wat moeilijker hebben.

De maximumtemperatuur komt uit rond 9 graden. In Zeeland wordt het regionaal 10 graden. De zuidenwind neemt geleidelijk af en vooral in de zuidoostelijke helft van het land wordt de wind zwak en veranderlijk van richting.

Vanavond en komende nacht is het wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. In het binnenland kan het op verschillende plaatsen een graadje vriezen. Ook kan gemakkelijk mist ontstaan. In de westelijke kustgebieden is het meer bewolkt en is in de nacht kans op een bui. De minima liggen hier rond +3 graden.

Zaterdag start landinwaarts regionaal mistig en deze mist kan behoorlijk hardnekkig zijn. Bovendien kan de mist overgaan in lage bewolking, waardoor het weerbeeld op sommige plaatsen grijs blijft. Op andere plaatsen kan het zaterdagmiddag vrij zonnig zijn. In een groot deel van het land blijft het droog. In het westen, vooral in Noord-Holland en op Texel, Vlieland en Terschelling is er kans op een regenbui. Het wordt circa 9 graden bij een matige zuidwestenwind.

Zondag wordt op de meeste plaatsen een droge dag met een mix van wolken en zon. De kans op een beetje regen is opnieuw het grootst in het westen, maar deze dag vooral in Zeeland. De middagtemperatuur ligt rond 8 graden en er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en oost.

Meerdaagse weersverwachting
Na het weekend blijft het rustig najaarsweer met vaak veel wolken en slechts af en toe zon. Maandag wordt op veel plaatsen een droge dag. De dagen daarna is dagelijks kans op een beetje regen. Met maxima van 7-8 graden en minima rond of net boven het vriespunt is het iets kouder dan gemiddeld half november. Normaal liggen de maxima in deze tijd van het jaar op 9-10 graden en de minima op 3-4 graden.

Ik wens u een gezellige vrijdag met hopelijk flink wat zon en een hele fijne werkdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers