Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van 9 oktober voor Breda en omstreken.

Veel bewolking en buien

Het wordt een buiige dag. In de ochtend volgen opnieuw buien vanuit het westen. Daarbij is kans op onweer. Soms is er wel wat ruimte voor de zon. Het wordt 13-14 graden en dit is aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. De komende dagen blijft het wisselvallig. In het weekend wordt het een aantal graden warmer. Lokaal kan het dan 20 graden worden.

Vanochtend zijn er opnieuw buien. Aanvankelijk komen deze in het westen voor, maar later in de ochtend krijgt ook het oosten te maken met buien. Zo nu en dan kan de zon nog even doorbreken.

Vanmiddag is er veel bewolking met buien. Met maxima van 13-14 graden is het fris voor de tijd van het jaar. Gemiddeld wordt het een graad of 16. Tijdens de buien kan het zelfs nog 1 of 2 graden kouder aanvoelen. Er staat een overwegend matige zuidwestenwind.

Vanavond zijn er in het hele land nog buien mogelijk met kans op onweer. Ook in de nacht valt op veel plaatsen regen. Het koelt af naar 8-11 graden.

Morgen staat eerst wederom in het teken van regen. In de ochtend worden vooral buien in het westen en noorden verwacht. In de loop van de dag wordt het vanuit het zuidwesten droger en is er geregeld ruimte voor de zon. Er staat een stevige wind uit het westen tot zuidwesten. De maxima komen uit op 14-16 graden.

Vrijdag is het met maxima van 16-18 graden enkele graden warmer dan de dagen daarvoor. Droog blijft het niet. Vrijwel de hele dag is er kans op regen. De zon laat zich niet of nauwelijks zien. Het waait opnieuw stevig vanuit het zuidwesten.

Meerdaagse weersverwachting.
De dagen daarna loopt de temperatuur iets verder op. Op beide weekenddagen kan het in het zuidoosten regionaal 20 graden worden. Ook in de rest van het land is het dan met 17-19 graden iets aan de warme kant voor de tijd van het jaar. Regelmatig kan er genoten worden van de zon. De kans op buien blijft aanwezig.

Ik wens u een gezellige woensdag en een fijne werkdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers