Award voor de mantelzorger met geheugenproblematiek

Om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten zal er op vrijdag 19 juni 2020 in de gemeente Breda een gala plaatsvinden waar een Award voor de mantelzorger met geheugenproblematiek zal worden uitgereikt. Er worden 2 awards uitgereikt één voor de mantelzorger van personen tot 55 jaar en één voor de mantelzorgers van personen boven de 55 jaar.

Het gala zal plaatsvinden in de het Atrium van de Rabobank Breda. Het initiatief voor deze award uitreiking komt van het bestuur van de stichting het annafrij huis te Breda. De beschermvrouwe van de annafrij dag mocht dit aankondigen tijdens de presentatie van Breda in Business! https://youtu.be/5s57r_fx_sw

Op 3 oktober zijn een aantal beleidsmedewerkers van de gemeente Breda, een aantal mensen uit de zorg, Rita Verdonk speciaal adviseur Ministerie van VWS en de dames van het annafrij huis te Breda samengekomen voor een schrapsessie. Het annafrij huis biedt een warme, huiselijke en veilige omgeving waar dementerende ouderen tijdelijk kunnen verblijven.

Tijdens de schrapsessie is de problematiek waar de zorgverleners en cliënten tegen aan lopen bij het aanvragen van de WMO en CIZ indicatie besproken. De samenwerking tussen de verschillende organisaties moet duidelijker worden. Ook is er gesproken over de verspilling van zorgmiddelen en medicijnen. Het nieuwe initiatief van de gemeente Breda “The Health Community” besteedt hier ook volop aandacht aan.