Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van woensdag 11 september voor Breda en omstreken.

Overdag vanuit het westen regen

Er zijn brede opklaringen, maar geleidelijk neemt vanuit het westen de bewolking toe. Overdag volgt ook vanuit het westen regen. In het oosten en zuidoosten blijft het tot de middag droog. Er waait een stevige zuidwestenwind. Het wordt 17-19 graden. Vanaf donderdag breekt een overwegend droge periode aan. Komend weekend is het zonnig nazomerweer met maxima rond 21 graden.

In de ochtend is het in de oostelijke helft van het land aanvankelijk nog vrij zonnig. In het westen is het meer bewolkt en de bewolking neemt vanuit het westen snel verder toe. Ook gaat het in de loop van de ochtend vanuit het westen regenen. In Limburg, Twente en de Achterhoek blijft het waarschijnlijk tot het middaguur droog. De wind waait uit het zuidwesten en neemt flink toe. Aan het einde van de ochtend is de wind landinwaarts matig en aan zee (vrij) krachtig. In het noordwestelijk kustgebied is de wind soms hard, 7 Bft.

In de middag is het onstuimig met van tijd tot tijd regen en veel wind. In het binnenland is de zuidwester meest matig, 4 Bft., in de kustregio’s waait het (vrij) krachtig (5-6 Bft.) en vlak aan zee is de wind soms hard, 7 Bft. Langs de westkust en in het Waddengebied kunnen windstoten voorkomen tot circa 65 km/uur. Aan het einde van de middag wordt de neerslag vanuit het noordwesten meer buiig.

De maximumtemperatuur varieert van 17 graden in de kustgebieden tot 19 in Limburg. In de oostelijke delen van het land wordt de maximumtemperatuur voor de regen uit bereikt. In het westen valt de middagtemperatuur aan het einde van de middag of in de vroege avond tijdens een droog moment. In de regen is het 13-15 graden.

Tijdens de avond trekt nog een aantal buien over het land, maar volgen ook vanuit het noordwesten enkele opklaringen. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af en wordt eind van de avond matig aan zee en zwak in het binnenland. In de nacht wordt het op de meeste plaatsen droog en wisselend bewolkt. Landinwaarts kan een mistbank ontstaan. Het is een vrij zachte nacht met minima rond 13 graden.

Donderdag start half tot zwaar bewolkt en met lokaal een mistbank. In de loop van de dag komt er meer ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog en het wordt 19 graden op de Wadden tot 22 in het zuidoosten. Hiermee is het aan de warme kant. De gemiddelde middagtemperatuur van half september ligt rond 19 graden. De wind waait uit het westen en is matig, aan zee soms vrij krachtig.

In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend is het meer bewolkt met kans op een beetje regen. Het is opnieuw een zachte nacht met minima rond 14 graden. Vrijdagmiddag is het op de meeste plaatsen droog en komt er vanuit het westen meer ruimte voor de zon. Het wordt circa 20 graden en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

In het weekend is het ideaal weer voor buitenactiviteiten. Het blijft droog en het is overwegend zonnig. Wel kunnen beide weekenddagen regionaal mistig beginnen. Zaterdagmiddag wordt het 19 graden in het noorden tot 22 in Limburg. Zondag wordt het zelfs nog iets warmer met 20-23 graden.

Meerdaagse weersverwachting.
Ook maandag is het nog vrij zonnig en droog nazomerweer met maxima rond 21 graden. Na maandag wordt het minder zonnig en ook wordt de temperatuurverwachting onzeker. Wel blijft het waarschijnlijk nog een aantal dagen grotendeels droog.

Ik wens u een gezellige woensdag met hopelijk nog wat zon en een hele fijne werkdag en voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers