(VIDEO) Fun run en familieloop op de Zuidelijke Rondweg

Run2day organiseerde op zondagmiddag 18 augustus een fun run over de zuidelijke rondweg (zuidelijke rijbaan). Boaz Adank, wethouder bereikbaarheid gaf het startsein voor de fun run die om 13.30 uur van start ging bij het Fatimaplein.

De deelnemers bepaalde zelf zijn of haar tempo bij deze loop, looptijden werden niet bijgehouden. De deelname was gratis. Iedereen kon meedoen en deelnemen aan 1 ronde (6 km) of 2 ronden (12 km). Het parcours verliep vanaf het Fatimaplein, via de Claudius Prinsenlaan naar de Graaf Hendrik III laan en terug naar het Fatimaplein, waar ook de finish was.

Vanaf 15.15 tot uiterlijk 16.15 uur was er nog een familieloop van 2 kilometer van het Fatimaplein tot aan de Baronielaan en terug. Er liepen een paar honderd deelnemers mee.

Ook werd er gretig gebruik gemaakt van de afsluiting door kinderen op de fiets en skates. Bij het viaduct hing een protest spandoek dat bewoners daar hadden opgehangen, die willen het vrachtverkeer op de Zuidelijke Rondweg geheel verdwenen zien.

Fotograaf: 
Perry Roovers