Het weer van Peer

Goedendag BredaBuurt vrienden.
Het weer van dinsdag 13 augustus voor Breda en omstreken.

Koel en wisselvallig zomerweer

Met maxima van 17-19 graden is het koeler dan normaal. Vooral in het noorden en midden van het land komen buien voor. Later kunnen in het hele land buien ontstaan en en daarbij is kans op onweer. Ook de komende tijd blijft het wisselvallig en kunnen we dagelijks buien verwachten. Er zijn veel wolkenvelden met af en toe wat zon.

Vanochtend zijn er veel stapelwolken met in het midden en noorden buien. Vooral aan de kust kan onweer voorkomen. In het zuiden is het minder buiig en is de kans op wat zon groter.

Vanmiddag neemt de kans op onweersbuien in het hele land toe. Soms kan de zon even doorbreken, maar over het algemeen is het bewolkt. Het is koel voor de tijd van het jaar met 17 graden aan de noordwestkust, zo’n 18 graden in de kustgebieden en 19 graden in het binnenland. Een matige westenwind maakt het vooral tijdens neerslag fris.

Vanavond neemt het aantal buien af en kan de zon op verschillende plaatsen doorbreken. Echt droog wordt het niet, vooral het noorden en westen kunnen af en toe nog buien verwachten.

In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar 8 graden in het oosten, 10 in het midden en 11-14 graden in het westen van het land.

Woensdag zijn er in de ochtend wolkenvelden en enkele zonnige perioden. In de westelijke helft komen enkele buien voor, in het oosten is het overwegend droog. In de middag raakt het vanuit het zuidwesten geheel bewolkt. Het regent af en toe en later in de middag neemt de neerslag in het westen toe. Het wordt 19 graden aan de kust tot 22 graden in het zuidoosten.

Er volgt een natte avond en nacht waarin het op grote schaal kan regenen. De temperatuur daalt naar 13-16 graden en in de loop van de nacht stijgt de temperatuur licht.

Donderdag zou je niet zeggen dat het zomer is. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Met 19 tot 21 graden is het iets koeler dan normaal. In het binnenland staat een matige zuidwestenwind. In het westen is de wind matig tot vrij krachtig en aan de kust kunnen we een krachtige westenwind verwachten.

Meerdaagse weersverwachting
De dagen daarna blijven we te maken houden met wisselvallig zomerweer. Dagelijks kunnen buien ontstaan en er vrij veel bewolking en soms zon. De wind blijft in de zuidwesthoek en de middagtemperatuur verandert niet veel.

Ondanks het wat mindere zomerweer wens ik u toch een gezellige dinsdag, met hopelijk nog wat zon. En voor het weer heel graag weer tot morgen.

Groetjes Peer...

Fotograaf: 
Perry Roovers